winnaar tourspel neemt racefiets in ontvangst

De winnaar van het Tourspel van Kokkiebikes en Salland Centraal heeft afgelopen week de hoofdprijs van het spel, een spiksplinternieuwe racefiets, in ontvangst genomen. Heer Heuvink uit Wijhe won met zijn team de Tourtoppers door maar liefst 2089 punten te verzamelen. Dat levert hem een Cannondale Caad 8 racefiets van Kokkiebikes uit Lemelerveld op. De fiets is met Shimano 105 afgemonteerd.

Heuvink bleef tijdens het, tot op het eind spannende, Tourspel Rik Weijs uit Dalfsen met 61 punten voor. De Dalfsenaar eindigde als tweede. Derde werd Sander van der Sluis uit Deventer, hij sprokkelde 2017 punten bij elkaar.

Het tourspel van Kokkiebikes en Salland Centraal mocht in deze editie maar liefst 753 deelnemers begroeten. Niet iedereen had evenveel succes trouwens, want ook als er 753 mensen meespelen, moet er iemand laatste worden. Die eer had Martin van der Veen uit Lemele. Zijn Dutchboys, hij had louter Nederlandse renners in zijn ploeg, reden slechts 104 punten bij elkaar. Vind je het trouwens gek, als die Nederlanders één heuveltje zien, stapt de helft spontaan met een buikkrampje af.

In het klassement van het Tourspel 2012 was het misschien wel spannender dan in het klassement van de Tour de France zelf. Daar trok Wiggins na etappe 7 de gele trui voor het eerst aan en stond hem vervolgens niet meer af.

In de etappe van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles. Meesterknecht Christopher Froome trok zijn kopman Wiggins de laatste klim op. De Skytrein was oppermachtig, net als in de rest van de tour.

Als de tour spannend had moeten worden, moest eerst de ploegenhiërarchie van Sky op de kop. In de echte bergetappes bleek de knecht van Wiggins sterker dan zijn kopman. Froome moest meermaals wegens stalorders op de rem om zijn kopman niet uit het wiel te rijden.

Daarnaast ontbraken twee grote kanshebbers op de titel in de afgelopen Tour. Alberto Contador zat zijn schorsing uit, Andy Schleck was geblesseerd. Daarnaast moet natuurlijk ook erkend worden dat Sky een klasse apart was. Wiggins pakte niet voor niets een paar weken later ook goud in London.

Terug naar Heuvink en zijn overwinning in 2012. Veel fietsplezier en veilig kilometers gewenst. Enne… misschien kun je voor de editie van volgend jaar even naar Lemele om de teamleider van Dutchboys een paar tips te geven. Hoe je daar moet komen vanuit Wijhe? Op je gloednieuwe racefiets natuurlijk. In Lemele ligt nog een verrekte leuk bultje om te fietsen ook!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.