winkel parabool opent in marienheem

Het idee voor een bakkerij en buurtsuper ontstond een aantal jaar geleden toen de familie Westendorp besloot te stoppen met haar kleine buurtsuper. In eerste instantie kwam er een plan op tafel om de voorziening op die locatie voort te zetten. Dit plan ketste echter af. Door het verlies van de buurtsuper werd het winkelbestand van Mariënheem wel heel klein. “Vanuit de Mariënhemers zelf, het Plaatselijk Belang en Salland Wonen kwamen geluiden dat een buurtsuper toch wel gewild was in het dorp. Aangezien een aantal appartementen in De Veenhorst leegstond, zagen wij hier de kans om de voorziening te realiseren.” Tjeerd vindt het belangrijk om op deze manier iets terug te kunnen doen voor de gemeenschap. “De Parabool wordt natuurlijk deels gefinancierd door het Rijk. Door dit project kunnen we wat betekenen voor de gemeenschap. Het draagt bij aan de leefbaarheid en het vormt natuurlijk een mogelijkheid tot sociaal samenkomen. In Broekland heeft De Parabool al een soortgelijke voorziening en daar is het een groot succes.”

Binnen de bakkerij en de supermarkt houden cliënten zich bezig met zeer diverse werkzaamheden. Van het wegen, schillen en snijden van appels voor de appeltaarten tot het invetten van bakblikken en het inpakken van broodjes. Van het snijden van brood tot het prijzen van artikelen en het vullen van de schappen. “Iedereen handelt naar zijn of haar mogelijkheden en waar nodig springt de begeleiding bij om de cirkel rond te maken”, vertelt Tjeerd. “We vinden het belangrijk om kwalitatief goede producten te leveren. Voor het bedienen van de ovens hebben we een echte bakker in dienst, dat is iets waar je wel de nodige ervaring voor moet hebben.” De combinatie van bakkerij en supermarkt geeft volgens Tjeerd een mooi beeld van het proces. “Iedereen die zich bezighoudt met het productieproces kan zien dat de door hem of haar gemaakte producten daadwerkelijk over de toonbank gaan. Dat kan natuurlijk een stukje voldoening met zich meebrengen.”

Dat juist De Parabool de nieuwe voorziening realiseert, is volgens Tjeerd wel te verklaren. “Voor de commerciële ondernemer is de vraag misschien wat klein en daarom het risico tot investeren te groot. In combinatie met onze zorggelden is het risico voor ons kleiner. Maar ook wij moeten commercieel goed draaien om dit in stand te kunnen houden. Dit gaan wij realiseren door een combinatie van een goed product voor een mooie prijs.”

De officiële opening van de bakkerij en buurtsuper vindt plaats om 14.00 uur en wordt verzorgd door wethouder Wout Wagenmans. Aansluitend is er een open dag van 15.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.