wijhe wint leukste dorp van overijssel

In de studio van RTV Oost, dat de verkiezing organiseerde, werd vrijdagavond het winnende dorp bekend gemaakt. Eerst was het woord eerst aan juryvoorzitter Gabriëlla Esselbrugge. De vakjury kende Wijhe de meeste punten toe, waardoor het dorp aan de leiding ging met 20% van de stemmen, op de voet gevolgd door medefinalist Belt-Schutsloot met 19%. De derde finalist Losser bleef in het juryoordeel steken op 11%, maar kreeg uiteindelijk wel de meeste stemmen van het publiek. Het bleek echter niet voldoende om Wijhe nog in te halen: het Sallandse dorp eindigde als eerste met 36% van de stemmen, Belt-Schutsloot en Losser kregen ieder 32%.

De beker en het plaatsnaambord ‘Leukste Dorp van Overijssel’ werden door RTV Oost directeur Henny Everts overhandigd aan burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe.

Dorpsvertegenwoordigster Annebritt Groen ontving uit handen van Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld een cheque van de Provincie Overijssel ter waarde van 5000 euro. Het publiek leefde massaal mee met de verkiezing; in totaal zijn dit jaar voor de finale meer dan 38.000 stemmen uitgebracht via de website leukstedorpvanoverijssel.nl.

In een volle eetcafé De Slinger volgden eveneens heel wat Wijhenaren de live-uitzending, gepresenteerd door Wijhenaar Andre van der Zee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.