van hijum ik baal als een stekker

“Aan de ene kant moet ik eerlijk zijn. Ik baal als een stekker van de uitslag, maar aan de andere kant kunnen we nu gaan bouwen aan een nieuw CDA met een boodschap waarmee we op termijn mensen kunnen terugwinnen, daar ben ik van overtuigd”. Eddy van Hijum, Tweede Kamerlid, inwoner van Laag Zuthem, verdrietig over de uitslag, maar sportief genoeg om ons nog even te woord te staan. “Het is een klap,” aldus het Sallandse CDA-Kamerlid.

“De stemming was enorm dubbel vanavond. Teleurstelling over het verlies van weer acht zetels. Wederom een fors verlies. We gaan van 42 naar 21 naar 13 zetels. Dat doet pijn.”

Van Hijum en zijn CDA zetten volle bak in op de regionale campagne. Lokale en regionale thema’s. Of het werkte? “We hebben overal verloren, ook in Overijssel. We moeten eerlijk zijn, met regionale thema’s spreek je een klein deel van je kiezers aan. Als landelijke partij moet je eigenlijk niet op de regionale invulling rekenen. Dat is hooguit een aanvulling op je kiezers.”

“Ik blijf trouwens in de regionale thema’s investeren,” stelt de inwoner van Laag Zuthem, die belooft te blijven knokken voor de N35. “Die reacties op jullie site lees ik ook, natuurlijk zie ik die.”

Feit blijft dat Van Hijum deel uitmaakt van de partij die enorm veel inlevert. Logisch dus ook dat Van Hijum donderdag met een kater opstaat. “Ik ga eerst een stuk hardlopen,” vertelt het in Scheveningen logerende kamerlid. “Dan vergeet ik alles, dan maak ik mijn kop leeg.

Van Hijum stond woensdag op plek zes van de kandidatenlijst van het CDA. Dat maakt het eigenlijk zeker dat hij in de Tweede Kamer komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.