van hijum druk hectisch en boeiend

“Volgende week doe ik bijvoorbeeld een aantal financiële debatten, het RTL-ondernemersdebat en een studentendebat op de Universiteit Twente. Dinsdag ga ik met demissionair minister van Financiën op bezoek bij het Zwolse bedrijfsleven. Eerder was ik met Henk Bleker bij een aantal agrariërs in Overijssel. En vrijdag doe ik bij de Oranjeloop in Nieuwleusen een nieuwe poging om mijn PR op de 10 kilometer te verbeteren. Op straat krijg ik veel positieve reacties van mensen over mijn inzet voor de regio. Maar ik merk ook dat veel mensen nog niet weten op welke partij zij gaan stemmen.”

Over het optreden van CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma laat hij weten: “Het CDA is er van overtuigd dat deze (crisis-)tijd een stabiele middenpartij nodig heeft die niet wegloopt voor moeilijke keuzes. Onze voorman Sybrand Buma is een inhoudelijk sterke, degelijke en eerlijke kerel met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hij staat voor de enorme opdracht om – samen met de andere kandidaten – het vertrouwen in het CDA terug te brengen. Tegelijk moet hij samen met andere politieke leiders het land door een enorme crisis loodsen. Het is een bekend gezegde: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Ik ben er van overtuigd dat Sybrand het vertrouwen van kiezers stap voor stap kan terugwinnen. We knokken dus ook samen voor iedere stem en iedere zetel.”

Over de tussenstand in de peilingen is Van Hijum realistisch: “De peilingen zijn op dit moment voor het CDA nog niet gunstig. Maar zowel op straat als uit onderzoeken blijkt dat veel kiezers hun keuze nog niet hebben gemaakt. Ik ben er bovendien echt van overtuigd dat de inzet van het CDA op werk, gezin en samenleving kan aanslaan. Dat geldt ook voor het pleidooi van Sybrand Buma voor een Nieuwe Moraal. Als we een einde willen maken aan egoïstisch gedrag, hebzucht en schulden maken, dan vraagt dat vooral ook iets van mensen zelf – vooral ook aan de top van banken, woningcorporaties en de overheid. De komende anderhalve week zullen we ons verhaal dan ook met nog meer inzet uitdragen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.