ulderink burgemeester van de linde

Het nieuwe schooljaar is op basisschool De Linde in Laag Zuthem op een bijzondere manier van start gegaan. Met alle kinderen, ouders en leerkrachten werd het schooljaar begonnen met een Jaaropening in het speellokaal. Door samen te zingen, te luisteren naar een verhaal en te bidden is deze eerste dag van het nieuwe schooljaar van start gegaan.

Alle kinderen kregen een mooie bloem uitgereikt, want samen vormen we als school en als groep een prachtig boeket, elk kind met een eigen kleur. De grootste bloem, een zonnebloem, was voor meester Gerard Ulderink. Hij is in 1972 zijn loopbaan begonnen in het onderwijs èn als meester op ‘De Linde’ en hij werkt er nu dus 40 jaar.

Na een groot applaus kreeg de meester een heel lange bloemenslinger met allemaal kaarten en werd hem een ambtsketen omgehangen waarmee hij deze dag benoemd werd tot burgemeester van ‘De Linde’.

Vervolgens was er gebak voor alle kinderen, de leerkrachten en het bestuur van de school. In het lied, wat door alle aanwezigen uit volle borst werd meegezongen, kwamen de verschillende talenten van de meester aan de orde. Behalve een grapjesmeester is hij ook nog eens een knutselaar, een computerman, een verzamelaar en een fijne collega en dit alles nog altijd met dezelfde passie voor kinderen en met hetzelfde vakmanschap bij het lesgeven aan de kinderen in het basisonderwijs.

“We zijn dankbaar dat hij zoveel jaren in goede gezondheid zijn werk heeft kunnen doen en wensen hem nog een paar mooie werkzame jaren toe op onze school”, zegt directrice Pleunie Schoonewelle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.