tv programma over leven benne sollinger

Een cameraploeg van het NCRV-programma ‘Schepper & Co in het land’ gaat maandag opnames maken bij Benne Sollinger thuis. De rode draad is de cursus ‘dichten met Benne’ in Hospice Rozenheuvel van het Leger des Heils, zoals de voormalig dorpsdichter van Raalte die eerder ook al gaf.

“Een mailtje van de NCRV? Zouden ze nu op deze manier leden werven?”, was mijn eerste reactie. “Maar het bleek een mailtje van geheel andere strekking. Programmamaker/regisseur Olaf Koelewijn van ‘Schepper & Co in het land’ (NCRV, vrijdag 17.05 uur) wilde graag nader kennis maken”, vertelt Benne.

‘Schepper&Co in het Land’ is een programma waarin het leven van de protestant centraal staat. Wat doet hij als hij niet in de kerk zit? Wat denkt, voelt en vindt hij van de dingen die hij op zijn pad krijgt? Hoe gaat hij om met verdriet? Vindt hij troost bij God of bij een goede vriend? Schepper&Co gaat het land in om te kijken hoe protestanten hun leven leiden.

“Het programma wil aandacht besteden aan mij als gelovig ‘verbeeldend’ kunstenaar. In dat ‘beeldverhaal’ kan van alles aan de orde komen, zoals: mijn leven, mijn kunst, het dorpsdichterschap in de gemeente Raalte, mijn ziekte, het geloof, de echtscheiding en mijn vrijwilligerswerk.”

Benne vervolgt: “Olaf was op mijn website vooral onder de indruk van mijn levensinstelling, hoe ik leef met uitgezaaide kanker en toch in een Hospice nog workshops geef. Het voorgesprek is goed verlopen en er waren voldoende aanknopingspunten voor het maken van een programma. Het Leger des Heils heeft heel positief meegewerkt in de voorbereiding. Natuurlijk ben ik op zoek gegaan naar hoe de NCRV aan mijn naam en op mijn website kwam. Het blijkt dat ik ben voorgedragen door het moderamen van de Protestantse Gemeente in Raalte.”

Wanneer het programma wordt uitgezonden is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.