trainingsgroep sw4d gestart

Ze schrokken wel even. Wandeltrainer Jan Jonkman heeft de deelnemers aan SW4D Fit! zojuist verteld dat ze ook ‘huiswerk’ moeten maken. ‘Op maandag, woensdag en vrijdag gaan jullie een uur wandelen en elke dag loop je een paar keer extra de trap op’, klinkt het als een echte trainer. Zijn woorden blijven even hangen, maar het enthousiasme bij de wandelgroep blijft onverminderd groot.

Waarom zou het enthousiasme ook minder groot zijn? Ze zijn de eerste 27 deelnemers die mogen meedoen met SW4D Fit! Op deze manier hopen ze in oktober goed voorbereid aan de start van de Sallandse Wandelvierdaagse te verschijnen. Het gemêleerde gezelschap (leeftijd van 25 tot 76 jaar) heeft weinig tot geen wandelervaring en zal in oktober vier dagen achtereen 20 kilometer moeten afleggen.

Afgelopen zaterdag schuiven ze nog wat onwennig aan tafel bij Vital Centre Raalte. Gehuld in sportieve kleding – want er moet natuurlijk wel worden gewandeld – luisteren ze naar het welkomstwoord van voorzitter Chris de Bont van de Sallandse Wandelvierdaagse en de verhalen van Sven Wentink (Fysiotherapie Salland), Edwin Ophof (Vital Centre Raalte), Jan Jonkman (wandeltrainer) en André Nijenhuis (sportmasseur).

Daarna mogen ze naar buiten voor wat de eerste test wordt genoemd. De deelnemers gaan aan de slag met fundamentele zaken als conditie en wandelhouding en ze krijgen enkele oefeningen op het gebied van balans en spiercoördinatie voorgeschoteld. Ondertussen genieten ze van een slokje uit de fles water die is aangeboden door Raalte Gezond! en vers gemaakte fruitcocktail van Vitalcentre. ‘Een leuke en geslaagde dag. Het is een gemotiveerde groep’, stellen Jonkman en Nijenhuis die de 27 deelnemers a.s. zaterdag aan een flinke wandeling van zo’n 10 kilometer zullen onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.