theatershow marienheem draait door

“De gein staat voorop!” Jan Koenjer, Martin Hutten en Gerard Voor ’t Hekke zijn duidelijk over de intenties die ze hebben met de theatershow ‘Mariënheem draait door’. Het spektakel zal op zaterdag 20 oktober twee keer worden opgevoerd in ’t As-spel. Dit in het kader van de viering van het 75-jarig bestaan van het dorp. Circa vijftig (oud-)inwoners van Mariënheem verlenen hun medewerking aan het gebeuren. In totaal omvat het 2,5 uur durende stuk dertien onderdelen: sketches, zang, dans, gedichten en meer. “Het wordt heel verrassend”, vertelt het drietal dat verantwoordelijk is voor de coördinatie van het stuk. “Niet alleen wat betreft de inhoud, maar ook wat betreft de mensen die op het podium zullen komen.”

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober staat Mariënheem uitgebreid stil bij het 75-jarig bestaan van het dorp. De voorbereidingen voor het feestweekend zijn al in volle gang. Naast de uitvoering van het theaterstuk staat er onder andere een grote dorpsreünie op het programma en wordt er een jubileumboek over het dorp uitgegeven. “In september 2011 zijn we door de hoofdcommissie die het gehele programma coördineert, benaderd om mee te helpen aan een theatershow”, vertelt Martin. “Jan en ik hadden eerder ook al leiding gegeven aan de revue die in 2000 werd opgevoerd ter ere van het nieuwe millennium. En Gerard is als creatieve duizendpoot een goede aanvulling.” Nadat de drie hadden ingestemd met het voorstel formeerden ze een commissie van circa vijftien plaatsgenoten. Mensen met ideeën, talent of gewoon markante karakters. “We hebben heel bewust verder gekeken dan de Heemspelers”, vertelt het drietal. “Er zitten wel enkele leden van de toneelvereniging bij, maar we wilden, in alle respect, ook andere mensen erbij. Dat je als bezoeker nieuwe gezichten op het podium ziet. Zo van ‘verrek, die ook!’ Daarna hebben we een brainstormsessie gehouden. ‘Flap het er maar uit, alles mag.’ Die sessie leverde wel honderd ideeën op.”

Een selectie volgde. Dertien plannetjes bleven over. Die werden vervolgens uitgezet bij de verschillende leden van de commissie. Iedereen kreeg de opdracht om de ideeën verder uit te werken en er geschikte deelnemers bij te zoeken. Inmiddels zijn de verschillende clubjes al maanden bezig met de voorbereidingen

‘Mariënheem draait door’ wordt zaterdag twee keer opgevoerd. De middagvoorstelling duurt van 14.00 tot 17.00 uur (inclusief een half uur pauze), de avondvoorstelling van 19.30 tot 22.30 uur. De voorverkoop start binnenkort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.