spuiterij voor trucks en trailers in raalte

Truck Coating Salland is sinds april actief aan de Kanaaldijk Oostzijde in Raalte. Het bedrijf telt 2 werknemers en wordt geleid door eigenaar Melvin van Tongeren. “TCS is een spuiterij, hoofdzakelijk voor trucks, trailers, bedrijfswagens en carrosserieën,” vertelt Melvin. “Wij hebben veel ervaring in het voorbewerken en spuiten van aluminium, staal, polyester, kunststoffen en reclame. Ook het strak maken van pluggen en mallen is voor ons geen probleem. Een plug is een mal voor een mal, deze is dus bepalend voor het uiteindelijke eindproduct.”

“Ook beschikken wij over een polyurea hotspray, dit is een materiaal dat op heel veel materialen en objecten toepasbaar is. Polyurea heeft heel veel goede eigenschappen. Zo is het een heel sterk en slijtvast materiaal, is het heel goed bestand tegen chemicaliën en is het scheuroverbruggend. In Amerika wordt polyurea hotspray al heel veel gebruikt, zoals bijvoorbeeld als antislijtlaag van zandkippers en voor het vloeistofdicht maken van zwembaden en zo nog talloze andere voorbeelden.”

De grootste klant van TCS komt uit Raalte. “Hoofdzakelijk spuiten wij voor carrosseriebouw Roelofsen. Ik weet zeker dat onze kwaliteit past bij de extreem hoge kwaliteit die carrosseriebouw Roelofsen maakt. Ik wil achter mijn werk kunnen staan. Als er hier iets de deur uitgaat moet het goed zijn,” aldus Van Tongeren. “Vaak wordt het spuiten van vrachtwagens en trailers onderschat met als gevolg een slechte kwaliteit. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de materialen die gebruikt worden, maar het gaat uiteindelijk om de passie die je moet hebben om grote objecten te kunnen voorbewerken en spuiten. Wij beschikken over een grote brede en hoge cabine van 20 meter lang, 7 meter breed en 4,5 meter hoog, hier past dus wel het nodige in.”

Van Tongeren vertelt vol passie over zijn vak: “Het mooie van dit vak is dat er heel veel mogelijk is. Als je denkt dat je er bent, zijn er al weer nieuwe mogelijkheden en toepassingen, hierbij spelen natuurlijk milieueisen en wetten ook mee. Als er nieuwe producten op de markt komen, worden wij daar van op de hoogte gesteld. Voordat wij nieuwe producten toepassen worden deze gespoten op verschillende ondergronden en dan getest op bijvoorbeeld hechting, weersinvloeden, UV-stralen enzovoort.

Truck Coating Salland is gevestigd aan de Kanaaldijk OZ 7a in Raalte. Zie ook staging2.truckcoatingsalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.