smhc start competitie met winst

Hockeyteam SMHC D1 is de competitie goed van start gegaan. De eerste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen van Goor. In eigen huis wonnen de hockeysters met 4-3. “Dit jaar op naar een top3-notering”, meldde trainer Heino Logtenberg via Twitter.

Speelster Nicolien Haarman licht de overwinning uitgebreider toe. “We startten na goed. Iedereen was vanaf de eerste minuut gefocust en er werd netjes rondgespeeld. Vanwege de warmte lieten we de bal het werk doen, hiermee lieten we Goor veel lopen. De eerste 15 minuten domineerde Salland de wedstrijd. Na een uitverdediging aan onze kant bouwden we op, en konden we al rondspelend de bal naar de andere kant van het veld brengen. Tessa liep, zoals we al vaak hebben geoefend, via de hoek de cirkel binnen en gaf voor op de ingeschoven laatste vrouw. Evelyn had zich inmiddels aangeboden bij de tweede paal en schoof de bal zo langs de keeper het goal in: 1-0. Na deze voorsprong werd er een korte drinkpauze ingelast en kregen we nog een aantal aanwijzingen van coach Heino Logtenberg mee.”

De pauze heeft het uitspelende team goed gedaan; Goor sloeg terug. Haarman: “Via een mooie aanval waarbij onze dekking niet optimaal was, werd na enig gepruts de bal langs de liggende keeper geveegd. Niet veel later kreeg Goor een strafcorner en wisten ze de bal via de stick van onze verdediger het goal in te tikken. Zelfs na de rust wisten ze nog een keer te scoren. Door een communicatiefout werd een van de Goorse aanvallers niet gedekt, en kreeg ze vrij baan naar de cirkel.”

De tegengoal schudde de Raalter thuisploeg wakker. “Een goed gelopen strafcorner, waarbij Annemijn op het juiste moment is doorgeschoven naar de linkerpaal. Met een kleine moeite tikt ze de bal langs de keeper in het goal: 2-3. Na de tweede drinkpauze nemen wij het spel weer over van Goor. Onze conditie is duidelijk beter, en ze worden slordig in het verdedigen,.” stelt Haarman. “Nog een strafcorner voor ons. De strafcorner die we tot nu toe hebben uitgevoerd hebben ze door en dus houden we het bij de basisvariant. Annemijn geeft aan, Tessa stopt en geeft af, Nicolien draait naar de backhand en slaat de bal tussen de verdedigers door tegen de plank aan: 3-3. Als laatst was het nog eens onze beurt. Via een tip-in tikt Annelie de bal van Marjolein netjes in de hoek van de goal. De overwinning is een feit en de eerste drie punten zijn binnen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.