september jubileummaand de leeren lampe

De Leeren Lampe viert de komende maand feest. Het is in september twee jaar geleden dat Joop van den Enk het Raalter uitgaanscentrum heropende. De maand september staat dan ook in het teken van tal van speciale jubileumactiviteiten. Op het programma staan onder andere een gratis toegankelijke jubileumavond, een set van DJ Jean, een Ladies Night, een Dance Classics party mmv Long Tall Ernie and the Shakers en een Men’s Night.

“Je moet constant actief en creatief zijn”, stelt Joop van den Enk over de afgelopen twee jaar. “Het eerste half jaar was het nog een nieuwtje. Maar daarna was het zaak om de gasten vast te houden en om DLL in het nieuws te houden. Telkens nieuwe activiteiten en initiatieven bieden. Dat was bikkelhard werken. De concurrentie is groot. Maar we kunnen ons blijven onderscheiden. We hebben nu net een nieuw magazine laten verschijnen en ik kreeg daarna meteen een telefoontje van een bedrijf. ‘Jammer dat wij niet benaderd zijn voor een advertentie. Met zo’n zaak en magazine hadden wij graag geassocieerd willen worden.’ Hoe dan ook hebben we de loop er weer in. De gunfactor blijft daarbij belangrijk. Of het nu gaat om de jeugd die hier wil stappen of om ouderen die hier hun 60-jarig huwelijk willen vieren.”

Het waren twee jaren van continu schakelen. Livemuziek bleek op zaterdagavond niet de gewenste toegevoegde waarde te hebben, vandaar dat Joop nu kiest voor dj’s. “Daarnaast ben ik van plan om elke maand een speciaal event te presenteren. Neem bijvoorbeeld het Oktoberfeest. De belangstelling daarvoor was zo groot, dat we dit jaar hebben besloten om het evenement over een geheel weekend uit te smeren. Dat concept staat ook als een huis. De vrijdag bieden we een programma met alleen zitplaatsen, de zaterdagavond wordt DLL één grote skihut en op zondagmiddag zijn er sta- en zitplaatsen. Zo richten we ons op meerdere doelgroepen. Maar zo zijn er vast wel meer leuke evenementen te verzinnen. Het is alleen wel lastig om telkens met wat nieuws te komen, want er is al zo veel. In het najaar willen we ook een groot indoor dance event presenteren waarbij we DLL onderverdelen in verschillende area’s. En ik kan ook al wel verklappen dat we met nog iets nieuws bezig zijn. Wat? Dat zeg ik nog niet.”

Maar ook de zakelijke markt weet de weg inmiddels weer te vinden naar DLL. “In het begin nog mondjesmaat, maar het begint te komen. Zo mogen we in elk geval het Starterscafé van de Rabobank in onze agenda zetten. En er zijn meer clubs in en instellingen die een datum bij ons hebben gereserveerd. Dat is natuurlijk een prettige ontwikkeling. Inmiddels hebben we ook een eigen promofilm gemaakt. Ziet er fantastisch uit. En daarmee hebben we ook ons eerste grote succes al geboekt.”

De afgelopen twee jaar kenden vele hoogtepunten voor Joop en zijn team. “De tweede editie van Dance Classics was op zijn zachtst gezegd stormachtig”, vertelt hij. “Het werd zo druk dat we de deuren op een gegeven moment moesten sluiten. Niemand kwam er meer bij in. Oud en nieuw is ook altijd een hoogtepunt. Net zoals het gegeven dat carnavalsvereniging de Stöppelkaters weer terug is op de vertrouwde basis. En het blijft geweldig om te zien hoe mensen, jong en oud, hier op de ‘place to be’ weer plezier hebben. Dat is super. Ik kan het ook niet anders omschrijven.”

Programma

Het jubileumprogramma begint op zaterdag 1 september. Tijdens deze feestavond mag iedereen gratis naar binnen. Tot 0.00 uur geldt voor alle drankjes ‘twee halen, een betalen’. De Brouwershut en de Music Factory zijn geopend. In de laatstgenoemde zaal is er een Clubnight met medewerking van de resident DJ’s. In de Brouwershut is het feesten geblazen op diverse après-skihits.

Vrijdag 7 september staat er een Teenage Party op het programma met medewerking van DJ Maron Hill. Zaterdag 8 september is er een Clubnight met medewerking van de populaire DJ Jean en MC Boogshe en de resident DJ’s. DJ Jean is wat cd-verkoop betreft de grootste DJ van Nederland en scoorde successen over de hele wereld. Zijn grootste hit is ‘The Launch’ uit 1999, ook nu nog steeds een enorme dancefloorfiller. Hij is wellicht de eerste ‘celebrity’-DJ van Nederland.

Zaterdag 15 september gaat het jubileumprogramma verder met een Ladies Night. De resident DJ’s zorgen voor de muziek. De heren zijn ook welkom, maar de dames mogen rekenen op diverse speciale acties.

De Arnhemse formatie Long Tall Ernie and the Shakers is op vrijdagavond 21 te gast tijdens een nieuwe editie van de Dance Classics Party. Deze rock ‘n rollband scoorde in het begin van de jaren zeventig diverse hits met nummers als ‘Big Fat Mama’, ‘Get Yourself Together’ en ‘Allright’. De bandleden stonden bekend als ruige rockers. Verhalen over wilde optredens deden hun publicitaire werk. De band scoorde in ’77 haar laatste hit met het nummer ‘Do you remember, do you remember’. Zanger Arnie ‘Long tall Ernie’ Treffers overleed in 1995 aan longkanker. Dit jaar zou hij 65 zijn geworden. Met het oog daarop zijn enkele oerleden weer bij elkaar gekomen om een tribute te brengen aan hun muzikale vriend. De resident DJ’s zorgen voor de verdere muzikale invulling van de avond.

Zaterdag 22 september is er een nieuwe editie van Ghetto House in DLL. Dit feestconcept richt zich op club, dance en groovy house.

Zaterdag 29 september wordt de feestmaand afgesloten met een Men’s Night mmv DJ Jerome (bekend van de hit ‘Seks met die kale’) en de resident DJ’s. Ook de dames zijn welkom, maar voor de heren gelden diverse speciale acties.

Busvervoer

Vanaf 1 september is er ook weer DLL Busvervoer. Een retourtje kost 6 euro. De Leeren Lampe werkt hiertoe samen met TCR en Taxi Ensink uit Olst. De discotheekbezoekers worden met kleine taxibusjes opgehaald en weer teruggebracht. In totaal worden daartoe elke week vijftien busjes ingezet. Belangstellenden dienen van tevoren wel een plekje te reserveren. Dat kan tot 21.30 uur via staging2.deleerenlampe.nl en tot 22.30 uur via tel: 0572-355855. Als je hebt gereserveerd, krijg je bij het halen van de busmunt een gratis consumptiemunt. Er zijn diverse routes. De haltes zijn alleen van toepassing bij reserveringen vanuit de betreffende plaatsen.

Om 22.30 uur vertrekt een bus bij de Formido in Wijhe en deze rijdt vervolgens verder naar de Lt. Andersonstraat in Boerhaar (22.35 uur) en café de Hoppe in Broekland (22.45 uur). Deze taxidienst gaat om 3.00 uur retour.

De tweede route begint om 22.20 uur bij de kruising Rijksstraat/Holstweg in Den Nul en gaat vervolgens verder naar de Rabobank in Olst (22.25 uur), café Ruimzicht in Boskamp (22.30 uur) en de oude melkfabriek in Wesepe (22.40 uur). Ook deze taxidienst gaat om 3.00 uur retour.

De derde route begint om 23.25 uur bij café Spikker in Lettele en voert daarna naar café Vosman in Nieuw Heeten (23.35 uur) en het Dorpsplein in Heeten (23.45 uur). Deze taxidienst gaat om 3.45 uur retour.

De route van de vierde taxidienst begint om 22.30 uur bij het politiebureau in Dalfsen en gaat vervolgens verder naar de bushalte aan Koelmanstraat in Hoonhorst (22.40 uur), café de Mol in Wijthmen (22.50 uur), café de Baron in Heino (23.00 uur) en het Kroonplein in Lemelerveld (23.15 uur). Deze route gaat om 3.30 uur retour.

De route van de vijfde taxidienst begint om 22.30 uur bij het Buurthuis in Middel en voert vervolgens naar DLL om daarna verder te gaan naar de parkeerplaats van de Jumbo in Nijverdal (23.15 uur), de Rabobank in Haarle (23.30 uur) en de Grot in Luttenberg (23.45 uur). De taxidienst gaat om 3.45 uur retour.

DLL Clubcard

Het is nog steeds mogelijk om een DLL Clubcard te bestellen. De huidige is geldig tot en met 30 december 2012. Members krijgen korting op de entree, mogen naar binnen via een speciale ingang (dus geen wachttijden) en krijgen voorrang bij de voorverkoop voor tickets voor speciale activiteiten. Clubcards kosten 10 euro. Ze zijn te bestellen via staging2.deleerenlampe.nl. Je kunt kiezen uit verschillende lay-outs. De kaarten kunnen elke woensdag tussen 11.00 en 20.00 uur en zaterdagnacht vanaf 01.00 uur worden afgehaald bij DLL. Je dient dan wel een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) bij je te hebben. Ook wordt er dan een foto gemaakt. Betaling is mogelijk per pin of contant.

De Leeren Lampe is te vinden aan de Almelosestraat 2 in Raalte, tel: 0572-355855. Meer informatie op staging2.deleerenlampe.nl. De Leeren Lampe is op zaterdagavond geopend van 22.30 tot 3.15 uur.

Agenda

Zaterdag 1 september: Tweejarig bestaan. Iedereen gratis entree. Drankjes tot 0.00 uur twee halen een betalen

Vrijdag 7 september: Teenage Party

Zaterdag 8 september: DJ Jean

Zaterdag 15 september: Ladies Night

Vrijdag 21 september: Dance Classics met Long Tall Ernie and the Shakers

Zaterdag 22 september: Ghetto House

Zaterdag 29 september: Men’s Night

De Leeren Lampe Oktoberfeesten: vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober.

Vrijdag 19 oktober: Oktoberfeest (alleen zitplaatsen)

Zaterdag 20 oktober: Mega Après Ski Party mmv Die Tolle Leute

Zondag 21 oktober: Oktoberfeest (sta- en zitplaatsen) mmv Wir sind Spitze en Die Tolle Leute

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.