Home / archiefcentraal / schoolproject op raalter carillon

schoolproject op raalter carillon

HOFeducatie, de gemeente Raalte en beiaardier Henk Veldman verzorgen op drie achtereenvolgende woensdagen, 26 september en 3 en 10 oktober, een bijzondere happening in de Kruisverheffingstoren in Raalte. Zoveel mogelijk kinderen van groep 6 maken dan kennis met het carillon van Raalte en de unieke beiaardcultuur in Nederland.

Dit gebeurt aan de hand van een lesbrief, een vragenlijst en een excursie naar de toren. Daar mogen kinderen zelf een liedje spelen en kunnen ze de klokkenzolder, het stokkenklavier maar ook de gewelven bekijken. Ook is er een luisterquiz op het grasveld van de gemeente. Degene die alle antwoorden goed heeft, krijgt een prijsje van de gemeente. Alle scholen hebben vóór de vakantie een aanmeldingsformulier gekregen. De sluitingstermijn voor aanmelding is 12 september.

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.