sallandse cabaretavond alsnog op tv

Terugkijken gaat via een livestream, via de computer dus, niet via een voorgeprogrammeerd kanaal op je tv.

Groote Schaarsberg Audio Visueel (GS-AV.nl) is een bedrijf van de Raaltenaren Leo en Rene Groote Schaarsberg. Zij zijn verantwoordelijk voor de beelden die tijdens Stöppelhaene en Ribs&Blues op de grote schermen naast het podium ziet. Cameramensen registreren die beelden, op het terrein staat een HD-cameraregiewagen waar de beelden direct geregiseerd worden en live uitgezonden. Het gaat om die opnames, die GS-AV donderdag 20 en 27 september gaan uitzenden.

Als je dat live op grote schermen kunt brengen, kun je die beelden ook live streamen, bedachten Leo en Rene. “Dit betekent dat mensen over de hele wereld een evenement live kunnen bekijken. Slechts één enkele internetaansluiting met voldoende upload-capaciteit is nodig om dit mogelijk te maken. Voor situaties waarbij geen internetverbinding voorhanden is, kunnen we optioneel via een directe satelietverbinding streamen.”

Livestreaming is interessant, omdat niet altijd iedereen in staat is een evenement bij te wonen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die ver weg wonen of mensen die niet mobiel zijn. Of in het geval van de Sallandse Cabaretavond, omdat het gewoon uitverkocht is.

GS-AV en Salland Centraal zoeken nu gezamenlijk mogelijkheden voor dergelijke liveuitzendingen. Denk aan sportwedstrijden, vergaderingen, congressen, Koninklijke onderscheidingen, bevrijdingsdag, optochten… de mogelijkheden zijn ontelbaar. GS-AV is de partij van de content. Salland Centraal heeft met haar site een groot bereik, maar kan ook op lokatie journalistieke uitzendingen als een talkshow maken.

Ondernemers die interesse hebben kunnen meer info inwinnen via info@gs-av.nl. Om te kijken hoe het werkt kun je de komende twee donderdagen via deze link de Sallandse Cabaretavond terugzien. Voor deze avond zet GS-AV zo’n 500 lijnen open. Per evenement is dat aan te passen.

De livestream is via deze link te vinden: http://media.streampartner.nl/player.php?url=8fdbaaf464330bb7bc3c

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.