rabobank aan de slag in salland

Maar liefst tweehonderd medewerkers van Rabobank Salland hebben donderdagmiddag meegewerkt aan achttien projecten in Salland. Er werd gewandeld, geklust, getuinierd, schoongemaakt en gedanst. ‘Voor herhaling vatbaar’ klonk het aan het einde van de dag bij zowel de organisaties als de vrijwilligers van de Rabobank.

Dichtbij en betrokken zijn belangrijke kernwaarden van de Rabobank. Op verschillende manieren wordt hier invulling aan gegeven. Op 13 september verruilden de medewerkers van de Rabobank hun notitieblokken, computers en telefoons voor hogedrukspuiten, hamers en verfkwasten. In plaats van het voeren van financieringsgesprekken, werd er gekletst over kleinkinderen en koetje en kalfjes.

Vaak is er geen tijd en geld om bepaalde klussen aan te pakken. Ook kunnen de organisaties altijd extra vrijwilligers gebruiken om activiteiten te organiseren voor grote groepen. “Extra aandacht is vaak al iets waar je veel mensen blij mee kunt maken,” aldus de vele organisaties waar de Rabobank donderdag aan de slag ging. De 200 vrijwilligers werden dus erg gewaardeerd. Een win-win situatie, want het gaf medewerkers van de Rabobank veel voldoening om hun agenda vrij te maken en samen aan de slag te gaan voor Salland.

Met achttien projecten verspreid door Salland waren de werkzaamheden heel divers. In Deventer gingen de bewoners van Humanitas rolstoeldansen. Met de bewoners van Woonzorgcentrum Corel en Carinova, Graaf Florishof werd buiten gewandeld. InterakContour kreeg hulp bij het aanleggen van een rolstoelvriendelijk terras. Woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen kon een grote bingo organiseren met extra prijsjes. De tuinhuisjes van Dagactiviteitencentrum de Zandloper werden opnieuw in de verf gezet.

Bij ODC ’t Lantaarntje werden speeltoestellen schoongemaakt en koekjes gebakken met de kinderen. Bij Woonzorgcentrum De Bloemendal werd zowel binnen als buiten een grote schoonmaak gehouden. Bij de Voedselbank is schoongemaakt en geverfd. En de kinderen van De Verborgen Kracht in Lettele hebben er sinds gisteren een boombank en buitenhaard bij.

In Olst werd bij ‘t Averbergen een gratis bingo georganiseerd met mooie prijzen en werd de tuin opgeknapt met hulp van de Fixet. St. Willibrord in Boskamp hield een spelletjescircuit. In Raalte kregen de wanden van de Parabool een fris kleurtje. Zozijn aan de Kemphaan organiseerde een feestelijke middag voor haar bewoners en de buurtkinderen. Bewoners van Swaenewoerd gingen winkelen in het centrum van Raalte. In Heino werd bij Het Wooldhuis buiten geklust en er werden poffertjes gebakken. De Parabool in Heino en de Stamhoeve in Raalte kregen hulp in de tuin.

Binnenkort staan foto’s en een filmverslag van de middag op staging2.salland.rabobank.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.