raaltenaren opgelicht door internetcriminelen

De criminelen blokkeren de computer door illegale software op de machines te plaatsen. Vervolgens blokkeert deze software de computer en moet er via PaySafe (een betaalwijze op internet) 100 euro betaald worden.

PaySafe is een soort van beltegoed voor internetbetalingen. Je koopt een betaalkaart (bijvoorbeeld bij de HEMA) en vervolgens kun je met een bepaalde code producten betalen.

Van der Wal adviseert vanaf heden mensen om niet eerst een kaart te kopen, maar eerst een bezoekje aan een computerwinkel te brengen. Daarnaast moeten mensen die slachtoffer zijn geworden natuurlijk ook aangifte doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.