raaltenaar roelofs loopt strongmanrun uit

Het allerzwaarst was volgens de doorzetten uit Raalte een steile heuvel in de buurt van Het Ravijn. “Je moest twee keer beneden en naar twee keer naar boven lopen. De derde keer moest je glijden over water naar beneden. Dit heeft denk ik iedereen wel genekt. Wat was dat zwaar. Maar als je dat hebt gehad, wordt het twee vingers in de neus.” Aangezien het tijdens de Strongmanrun behoorlijk warm was, keken veel deelnemers uit naar de modderbaden. “Na een kilometer of twee is het lekker om het steenkoude water in te gaan.

Helemaal vlekkeloos verliep de zwaarste hardloopwedstrijd van de wereld niet voor Roelofs. “In de eerste ronde kreeg ik op ongeveer een kilometer voor de tweede ronde last van mijn rechterknie. De zeurderige pijn hield meer en meer aan, waardoor ik het toch ietsje rustiger aan moest doen. Maar door de steun van mijn vriendin Annemieke en onze twee zoontjes Nick en Daan hield ik het goed vol. Dit doet op dat moment wel wat met je.”

De Strongmanrun is niet voor niets de zwaarste hardloopwedstrijd ter wereld. Het hele parcours is namelijk bezaaid met hindernissen en obstakels. “Aangezien je meerdere ronden moest lopen, was de tweede ronde wel minder spannend. Je weet namelijk al wat je te wachten staat. Maar het geeft je wel een geweldige kick, aangezien je weet dat je het misschien wel gaat halen. En wanneer die finish eenmaal in zicht is, ben je helemaal blij. Ik was zelfs zo blij, dat ik de finishlijn heb gekust.”

Als het aan de organisatie ligt komt volgend jaar de Strongmanrun weer in Hellendoorn, maar dan met 10.000 mannen en vrouwen. Een deelnemer hebben ze al. “ Ik doe zeer zeker weer mee.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.