raalte bruist tijdens raalte in beeld

Het centrum van Raalte zal op 29 en 30 september bruisen van de culturele activiteiten. Een van de activiteiten is de manifestatie “Raalte in Beeld”, georganiseerd in een samenwerkingsverband van Fotoclub Salland en Kunstkring Raalte.

Dit jaar bestaat de fotoclub namelijk 50 jaar. In het kader van dit jubileum zijn een jaar geleden al contacten gelegd met Kunstkring Raalte, die alweer ruim 30 jaar bestaat. De verenigingen zijn om de tafel gaan zitten om te kijken hoe de jubilea te vieren. Het idee voor een kunstkijkroute waarbij beide kunstvormen gepresenteerd zouden worden moest het gaan worden.

De rode draad, het hoofdthema van de expositie ligt dicht bij de leden, namelijk Raalte in Beeld. De onderwerpen van Raalte die in beeld gebracht worden zijn o.a. architectuur, natuur en landschap, inwoners en bedrijvigheid. De fotografen en schilders zijn aan de hand van negen thema’s, betrekking hebbend op Raalte, in gemengde groepen een jaar lang samen aan het werk gegaan.

Dankzij diverse subsidies is het mogelijk geworden om voor een breed publiek interessante exposities op bijzondere locaties samen te stellen. Naast leden van fotoclub en kunstkring exposeren ook een aantal gastexposanten en wordt op zaterdagmiddag een workshop georganiseerd voor jongeren.

Kijk op staging2.kunstkringraalte.nl en staging2.fotoclubsalland.nl voor de locaties op 29 en 30 september tussen 12 en 17 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.