raadslid overweegt aangifte tegen haarman

Harry van Kampen, gemeenteraadslid voor SP Raalte, overweegt om aangifte te doen tegen ex-wethouder Ben Haarman. Dinsdagmiddag gaat hij naar het politiebureau om te vragen wat de mogelijkheden daartoe zijn.

Van Kampen vindt het nodig om het advies in te winnen, na uitlatingen van Raaltenaar Hans de Kort. De Kort denkt namelijk dat het verstandig is voor de gemeente Raalte om aangifte te doen wegens bodemverontreiniging, maar tegelijkertijd vreest hij dat de gemeente dat niet gaat doen.

“Hij hoort er niet meer weg te komen,” stelt Van Kampen. “Het blijft gewoon een milieudelict, hij heeft toch rotzooi in de grond gegooid?” Als het tot een rechtszaak komt, gaat de SP’er er overigens van uit dat de gemeente hem juridisch bij staat. “Maar de baas van de politie is de burgemeester, dus het zou best eens een lastig kader kunnen worden.”

Ook heeft Van Kampen al een vervolgplan klaar: “Als ik geen helder antwoord van de politie , ga ik naar Den Haag of Amersfoort om juridisch advies bij de SP in te winnen.”

“Want,” stelt van Kampen, “het moet niet zo zijn dat als je er een grote bende van maakt, dat je mee wegkomt als bestuurder. Dat zou een verkeerd voorbeeld zijn.”

Van Kampen denkt trouwens niet dat hij dinsdag al aangifte zal doen. “Eerst kijken wat de mogelijkheden zijn en daarna wil ik binnen de SP overleggen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.