Home / archiefcentraal / portefeuille haarman tijdelijk voor wagenmans

portefeuille haarman tijdelijk voor wagenmans

De bestuursportefeuille van de maandagavond afgetreden wethouder Haarman wordt voorlopig waargenomen door Wout Wagenmans. Dat doet hij tot er een opvolger voor Haarman is gevonden door het CDA. Daarvoor heeft de partij maximaal 30 dagen de tijd, maar de christendemocraten lieten maandagavond al weten binnen twee weken met meer informatie te komen.

Haarman legde maandag zijn functie als wethouder neer, omdat hij aansprakelijk wordt gesteld voor de verontreiniging op zijn voormalige boerderij. Het gaat om de voormalige boerderij van Haarman aan de Heesweg 44, daar is asbest aangetroffen in een stortgat. Uit onderzoek is gebleken dat Haarman de stort al ver voor de verkoop in de stortgaten heeft gedumpt. Op gebruikt materiaal is te zien dat het om stortingen gaat in de jaren 70 en 80.

Om zijn handen vrij te hebben zich tegen de aansprakelijkheid te verweren, is Haarman afgetreden.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.