opgepast de scholen beginnen weer

Ieder jaar vallen er onder kinderen die op weg zijn van en naar school 35 doden en meer dan 600 gewonden. Om die reden voert Veilig Verkeer Nederland (VVN) vanaf 13 augustus tot en met 23 september de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. In regio Noord is deze campagne vandaag weer begonnen.

De actie is niet alleen gericht op scholieren; ook de overige verkeersdeelnemers moeten weer wennen aan de grote groepen scholieren in het verkeer. Het is dus voor iedereen zaak extra alert te zijn. Voor ouders een prima moment om een bijdrage te leveren aan de veiligheid van hun kinderen.

Na de zomervakantie gaan kinderen voor het eerst na lange tijd weer in grote groepen naar school. Ieder jaar doet zich in die periode een piek voor in het aantal slachtoffers in de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar. Kinderen zijn een kwetsbare groep, doordat zij nog niet genoeg vaardigheid bezitten om zich als een ervaren en volleerd deelnemer in het verkeer te verplaatsen.

Sommige kinderen gaan voor het eerst naar de middelbare school met een nieuwe fiets en een tas vol boeken. Een andere schoolroute, soms kilometers fietsen. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid!

Tijdens deze eerste schoolweken houdt de politie toezicht, maar wordt ook gecontroleerd of kinderen veilig (gordels, kinderzitjes enz.) in de auto naar school worden gebracht. Bovendien wordt gelet op andere verkeersgedragingen, zoals parkeergedrag bij scholen en of men zich aan de aanwijzingen van verkeersbrigadiers bij een schooloversteekplaats houdt.

Door extra aandacht te vestigen op dit soort zaken, hopen we gezamenlijk het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.