oorzaak stank rwzi mogelijk nooit bekend

“Als een giftige stof in de waterzuiveringsinstallatie belandt, is hij al uit het rioolstelsel verdwenen. Dat maakt het erg lastig om terug te leiden wie of wat het veroorzaakt heeft,” stelt Jansen. “Tot op heden hebben we ook nog geen sporen van de mogelijke veroorzaker gevonden, was het maar waar.”

Dinsdagavond is het waterschap in gesprek geweest met omwonenden van rioolwaterzuiveringsinstallatie, omdat er bij de buren van de installatie nogal wat onvrede bestond. “Natuurlijk waren er wat scheve gezichten bij de omwonenden, er bestonden wat zorgen. We hebben afspraken gemaakt met de omwonenden over communicatie van onze kant. We trekken in het vervolg eerder aan de bel en omwonenden kunnen ook bij ons terecht. Wij vinden het als waterschap ook vervelend als we niet kunnen zeggen wat de oorzaak is,” aldus Jansen. “Moet u nagaan dat we als waterschap negen waterzuiveringen hebben en binnen een jaar tijd hebben we twee keer problemen, twee keer in dezelfde installatie. Dat vinden we heel erg vervelend.”

De problemen in de installatie zijn inmiddels trouwens achter de rug. “We kunnen weer verder, de waterzuivering werkt weer goed.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.