olst kijkt terug op gemoedelijk houtdorp

Olst kijkt tevreden terug op het jaarlijkse houtdorp, dat vorige week werd gehouden in de Olsterhof. Het thema was dit jaar Muziek en Dans.

Op de dinsdag is het houtdorp muzikaal begonnen doormiddel van een Djembe. Onder leiding van twee professionele muzikanten van Max Matar Diassy mochten kinderen zelf op de trommels van de muzikanten muziek maken. Daarna gingen de kinderen aan de slag met de stapels pallets om een mooie hut te maken. ’s Middags was er voor iedereen een suikerspin. Aan het einde van de dag kregen de meeste hutten al aardig vorm en waren verschillende hutten ook al met lakens versierd.

Op woensdag werd het houtdorp swingend geopend. Onder leiding van de dansgroep DC Flowmotion uit Almelo werd een dans ingestudeerd. Een aantal jongens waren eerst nog huiverig voor het dansen, maar daar kwam snel een eind aan! Aan het eind van de ochtend werd de dans met alle kinderen gedaan, een daverend succes! Veel kinderen wilden graag op de foto met de dansers of een handtekening.

’s Middags werden de kinderen op leeftijd ingedeeld. De kinderen van 8 jaar en ouder gingen naar het veld bij het voormalige gemeentehuis. Hier stond een spelletjesparcours op het programma, waaronder een stormbaan en reuzejenga. De kinderen van 4 t/m 7 jaar bleven in de Olsterhof. Zij hebben onder andere zelf muziekinstrumenten gemaakt, er was een muziekquiz, en er werd flink gesprongen op het springkussen.

Donderdag

Donderdagochtend konden de kinderen hun optreden laten zien tijdens de playbackshow. De deskundige jury, bestaande uit Notaris Roelofs, wethouder Otterloo en Bertus de Graaf, moest de moeilijke beslissing maken welk optreden het best was. De eerste prijs werd gewonnen door het optreden van de heren met de wasbordjes. Zij playbackten van LFAMO met het nummer ‘Sexy and i now it’.

Daarna was er tijd om broodjes te bakken en konden de kinderen onder leiding van Henny Zuiderwijk en band muziek maken. Kinderen konden zich nog laten schminken en de laatste hand werd gelegd aan de hut. Om 16.00 uur werd het houtdorp afgesloten.

Vrijwilligers

Het Houtdorp is dit jaar kleinschaliger dan voorheen. Door een te kort aan vrijwilligers was de organisatie genoodzaakt om per gezin een ouder voor minimaal één dag als vrijwilliger te vragen. Het aantal deelnemende kinderen is hierdoor iets minder dan de vorige edities, maar de sfeer en gezelligheid tussen kinderen en volwassenen is er hierdoor niet minder op geworden.

Mede dankzij het weer, een kleine 150 kinderen en ongeveer 100 vrijwilligers werd ook houtdorp een succes.

Houtdorp Olst is dit jaar gesponsord door Bouwmarkt Fixet Tiebot, O.A.F Holland BV, Ruiterkamp Hout, Buro Hoogstraat BV, Habel/Logt Installatie Techniek, Autobedrijf Timmer, ’t Dijk Winkeltje, Kastelein Autoschadebedrijf, Calpam Tank en Wasstation, Henk Nijkamp Autoschade, Veldpape Makelaars, Vrielink Makelaars, Hafkamp Grafwerken en Natuursteen BV, Harleman Schildersbedrijf, Taxi Ensink, Dé Gé Transport BV, Ter Beek Vishandel, Hollegien Tuincentrum, van Vilsteren, Vereniging Aardehuis en Plus Supermarkt.

De organisatie en Landstede Welzijn Olst-Wijhe wil alle vrijwilligers en sponsors bedanken voor hun medewerking aan Houtdorp. Gevonden voorwerpen zijn af te halen in ’t Olde Postkantoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.