oktoberfeest bij de leeren lampe

Het is inmiddels een goede traditie: het Oktoberfeest bij De Leeren Lampe in Raalte. Een volle bak, lange tafels, in passende Tiroler kledij gestoken bezoekers en gezellige Duitse en Tiroler muziek. Dit jaar pakt De Leeren Lampe in het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober groots uit met maar liefst drie dagen lang schlagers, grote pullen bier, wein, speisen en gemütlichkeit. DLL vraagt de bezoekers om zoveel mogelijk in gepaste kledij te komen.

De opzet van de dagen verschilt. Voor de vrijdagavond zijn er alleen zitplaatsen beschikbaar. Het zaterdagavondprogramma is met de Mega Après Ski Party gericht op een wat jonger publiek en de zondagmiddag (met sta- en zitplaatsen) is bestemd voor jong en oud. Zowel op zaterdagavond als zondagmiddag zijn ‘Die Tolle Leute’ van de partij. Deze zogenaamd Duitse partysensatie (toch hebben de drie leden een bescheiden Sallands accent) speelt Duitse bewerkingen van bekende Nederlandstalige hits. Wat je mag verwachten? Bijvoorbeeld ‘Festival der Liebe’, ‘Viva Colonia’, ‘Cowboy und Indianer’, ‘Rosamunde’ en ‘Schatzi schenk mir ein Foto’. Inmiddels hebben de heren ook een eigen single uit: ‘Brennt dein Hut’.

Der Klostergold-Express

Het programma begint vrijdagavond met een feestavond met medewerking van Der Klostergold-Express en een DJ. Der Klostergold-Express bestaat al sinds 1995. Deze vijf Duitse heren brengen gezellige volkstümliche Musik. Aanvankelijk begonnen als blaasorkest is Der Klostergold-Express inmiddels uitgegroeid tot allround band. Aanvang is om 20.30 uur. Kaarten kosten 17,50 euro.

Zaterdagavond staat er een Mega Après Ski Party op het programma met medewerking van DJ Total Tommy, Die Tolle Leute en de Alpen Dancers. De Leeren Lampe verandert die avond in een enorme skihut. Swingen, springen en feesten totdat je erbij neer valt dus. Aanvang is om 22.30 uur.

Wir Sind Spitze

Het weekend wordt zondagmiddag 21 oktober afgesloten met een Oktoberfeest met medewerking van Wir Sind Spitze, DJ Total Tommy en Die Tolle Leute. Wir Sind Spitze bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten uit Zuid-Limburg. ‘Die neue Alpen-Spatzen-Buben-Rocker-Schlager-Freunde & Oberkrainer-Pop-Rebellen-Kapelle’ werd als naam toch iets te lang geacht, maar dekt de lading wel. Met een vette knipoog, veel humor, diverse acts en een muzikale mix van ‘Die populairsten Polkas, die schönsten Schlager und die Blödesten Ballerman-Party Hits zetten de heren alle feesten op de kop. En voor wat Nederlandstalige krakers, een nummertje van AC/DC of een swingende dance classic draaien de heren hun hand ook niet om. Een staplaats kost 12,50 euro, een zitplaats 17,50 euro. Aanvang is om 15.00 uur.

Fysieke kaarten voor de feesten zijn verkrijgbaar bij DLL op dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur, op woensdag van 11.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagavond tijdens de discotheekavond. Je kunt ze ook online bestellen op staging2.deleerenlampe.nl (onder het kopje Events).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.