Home / archiefcentraal / officiele opening snoezelkast bij de zonnehof

officiele opening snoezelkast bij de zonnehof

Het was feest op de Zonnehof in Raalte afgelopen dinsdag. De nieuwe snoezelkast werd officieel geopend. Iedereen van de school was bij dit feest aanwezig, ook de sponsoren.

Er werd een toespraak gehouden door directeur Kees van Tilburg over hoe de kast tot stand is gekomen. En de hele school zong het snoezellied. Twee leerlingen mocht aan de linten trekken om de snoezelkast officieel te openen. Dit onder aanmoediging van de overige aanwezigen. Daarna werd er geproost en kreeg iedereen een zakje chips met een tegoedbon om de snoezelkast een keertje uit te proberen.

Binnen ZML de Zonnehof was er geen ruimte beschikbaar voor een snoezelkamer. Toch wilden ze er een omdat dit zo goed is voor de leerlingen. Door samen te werken met creatieve en handige ouders kwam de snoezelkast tot stand. Een mobiele kast die overal in de school gebruikt kan worden. Door sponsorgelden van onder andere de Rabobank en Monuta is de kast gefinancierd.

De snoezelkast klapt uit in een kleine donkere ruimte waarin materialen liggen die de zintuigen prikkelen zoals,

bewegende lampjes, zachte kussens, rustgevende geurtjes en muziek.

Er zijn leerlingen die de rust nodig hebben en leerlingen die juist geprikkeld willen worden. Een van de doelen is om op een rustige veilige manier contact te bevorderen met de leerling.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.