nederlandse rallytop in hellendoorn

Het startsein voor de 31ste editie van de 31ste Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally valt vrijdagavond. Om één minuut over zeven rolt de winnaar van vorig jaar, Peter van Merksteijn Junior met zijn Citroën C4 WRC, als eerste het podium af. Gevolgd door de rest van het ruim 80 equipes tellende deelnemersveld. Precies 24 uur later, na 16 klassementsproeven over bijna 160 kilometer, mag de winnaar van deze editie op datzelfde podium in de Dorpsstraat van Hellendoorn met de champagne spuiten.

De Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally is ronde 8 van het Open Nederlands Rallykampioenschap 2012. Alle kanshebbers voor de titel komen aan de start. Kampioenschapsleider Jeroen Swaanen kan in theorie zelfs de titel veilig stellen, maar alleen als hij met zijn Ford Focus WRC in de top eindigt en zijn meest directe concurrenten Bernard ten Brinke (Ford Fiesta WRC) en Eric Bolhaar (Skoda Fabia WRC) niet goed scoren, prolongeert de Brabander het kampioenschap. Maar veel van de toppers vinden een zege in Hellendoorn misschien wel belangrijker dan de punten voor het kampioenschap en dus lijkt een spannende strijd gegarandeerd.

De wedstrijd speelt zich af op 16 klassementsproeven, zes op vrijdagavond, tien op zaterdag. Met name de proef over de Luttenbergring op zaterdagochtend is voor toeschouwers interessant, omdat de deelnemers daar meerdere rondjes rijden. Twee maal komen de deelnemers bij Luttenberg in actie, vanaf 9.17 uur en vanaf 11.42 uur. Tussendoor geeft een aantal oude rallywagens van ‘Slowly Sideways’ een demonstratie. De toegang voor de Luttenbergring bedraagt 5 euro per persoon, parkeren is gratis.

Ook leuk voor het publiek is een bezoekje aan de centrale service, net als in voorgaande jaren op het grote terrein van Ten Brinke Transport aan de Morsweg in Rijssen. Hier sleutelen de monteurs na iedere paar proeven aan de wagens, worden verse banden omgelegd en is een praatje met de rijders mogelijk. Ook hier is de entree 5 euro per persoon, maar kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang. Wie voor 15 euro een informatie pakket koopt, met daarin onder andere een magazine met alle benodigde gegevens over de rally, een rallyschild en een overzichtskaart met alle klassementsproeven, steunt niet alleen het voortbestaan van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally maar heeft ook gratis toegang tot het servicepark. Waar het informatiepakket vanaf donderdag 20 september om 18.00 uur te verkrijgen is, staat op staging2.hellendoornrally.eu

Wie de speciale Hellendoorn Rally 2012-app in de App Store of Android Market Place downloadt, blijft ook tijdens het evenement op de hoogte van de actuele tussenstanden en het laatste rallynieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.