mozaiekrollers lemelerveld winnen koersbal

Het 12e gemeentelijk Koersbaltoernooi van Dalfsen op 12 september is voor het eerste team van de Mozaïekrollers van SWOL Lemelerveld na een spannend verloop succesvol geëindigd. Wil Gerholt die namens de koersbalclub van Oudleusen het toernooi in de Wiekelaar met Antoon Sibelt van Welzijn Ouderen Lemelerveld organiseerde, kon ruim 60 koersballers welkom heten.

In de sporthal lagen vijf koersbalmatten waarop zes wedstrijden van 35 minuten per ronde werden gespeeld. Halverwege het toernooi had Nieuwleusen 2 en Lemelerveld 1 beide de maximale score van zes wedstrijdpunten. Echter Nieuwleusen 2 had 3 paarwedstrijden meer gewonnen en 10 paarpunten minder tegen dan Lemelerveld 1.

Na zes speelronden had het team van de Mozaïekrollers 1 alle zes wedstrijden gewonnen. Dit betekende 12 wedstrijdpunten. Nieuwleusen 2 had vijf wedstrijden gewonnen en won de tweede prijs met 10 wedstrijdpunten. De derde prijs was voor Hoonhorst 2, de beste van de teams die zes wedstrijdpunten hadden.

Oudleusen 2, de winnaar van vorig jaar behaalde de achtste plaats. Op een vraag van een bezoekster wat de gemiddelde leeftijd van de koersballers is, bleek dat zij precies in de doelgroep viel. Echter met haar leeftijd van 76 voelde zij zich toch nog niet oud genoeg. “Ik wacht wel tot ik 80 ben,” was haar reactie. Aan haar is meegegeven dat ze nu moet meedoen en er van genieten en niet wachten tot het te laat is.

Doordat wethouder Maurits von Martels verhinderd was vanwege de bezetting van een stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer, reikte Wil Gerholt-Pieneman de eerste prijs en wisselbeker uit aan teamcaptain Wim Baarslag van de Mozaïekrollers 1 uit Lemelerveld. Dit betekent tevens dat de koersbalgroep de Mozaïekrollers van SWOL het toernooi volgend jaar kan organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.