Home / archiefcentraal / maria oord in luttenberg gaat dicht

maria oord in luttenberg gaat dicht

Directeur Henk van Kampen: “Recente overheidsplannen leiden ertoe dat de zorg met verblijf, zoals in Maria-Oord, voor een grote groep ouderen vanaf januari 2013 niet meer wordt gefinancierd. Zorggroep Raalte is daarmee gedwongen de planontwikkeling voor renovatie stop te zetten.”

“In 2010 kocht Zorggroep Raalte locatie Maria-Oord met de bedoeling een duurzame toekomst als lokale ouderenvoorziening te creëren. Sindsdien is er veel gesproken, gerekend en getekend om tot haalbare plannen voor de noodzakelijke huisvestingsvernieuwing, in combinatie met een sluitende bedrijfsvoering te komen. Helaas is gebleken dat het niet lukt om die plannen tot daadwerkelijke realisatie te brengen.”

De landelijke tendens is dat senioren zo lang als mogelijk thuis in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Met hulp van familie, mantelzorg, vrijwilligers en zo nodig thuiszorg. Henk van Kampen zei al eerder op Salland Centraal dat de maatregelen uit het Kunduz-akkoord het einde is van verzorgingstehuizen, feitelijk worden het allemaal verpleeghuizen.

Op 1 januari is het zover, dan worden er in de ouderenzorg geen indicaties voor zorg met verblijf meer afgegeven voor de lichtere zorgvragen. Intussen bereidt de Zorggroep zich voor op een verandering van de diensten, zoals dagverzorging, maaltijdservice en thuiszorg.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.