Home / archiefcentraal / lynn uit wijhe snelste tijdens appelloop

lynn uit wijhe snelste tijdens appelloop

Lynn van Zijl (12) uit Wijhe heeft dinsdagmorgen maar liefst veertig kilo appels op school bezorgd. Ze was evenals vorig jaar namelijk het snelste meisje tijdens de Appelloop in Olst die vorige week woensdag werd gehouden.

Traditie is dat het snelste meisje uit de gemeente Olst-Wijhe haar gewicht in appels krijgt uitgereikt.

Lynn zit in Raalte op het Carmel College. De basisschool doorliep ze sneller dan gebruikelijk, namelijk in zeven jaar tijd. Ze zit nu in het tweede leerjaar van het VWO. Samen met haar klas verkocht ze de appels op haar school. De opbrengst wordt geschonken aan een nog nader bepalen goed doel.

De jaarlijkse Appelloop trok vorige week weer enkele honderden hardlopers. Lynn won de afstand 1100 meter in een tijd van vier minuten en zeventien seconden. Met het verkopen van de appels is er 49,50 euro opgehaald. Dit geld gaat naar het goede doel KIKA.

Lees ook

Kunstenaars uit Olst-Wijhe haken aan bij Atelierweekend

REGIO – Maar liefst 430 kunstenaars uit heel Nederland openen op zaterdag 26 en zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.