ludieke actie bij gordelcontrole leeren lampe

De politie heeft vrijdagavond extra controles uitgevoerd op het dragen van autogordels bij De Leeren Lampe in Raalte. Discotheekgangers werden gecontroleerd op gordelgebruik en ontvingen een pakkende flyer onder de noemer ‘Zorg dat het klikt achterin’. Dat is dit jaar namelijk de boodschap van de autogordelcampagne van Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Want ook achter in de auto is het dragen van een gordel van groot belang.

De flyers met daarop een prijsvraag waarmee men een sliptraining kan winnen, maken bijrijders achterin bewust van het belang van het dragen van een autogordel tijdens de autorit. Want het gordelgebruik achterin de auto wordt nog wel eens vergeten, zo bleek afgelopen vrijdagavond. Anna (22) uit Raalte: “Voor in de auto is het een gewoonte, maar achterin vergeet ik die gordel nog wel eens. Eigenlijk heel erg dom!”

Gelukkig was er ook een grote groep jongeren die wel netjes de gordel droeg. Hans (28) uit Raalte: “Ik draag altijd mijn gordel. Het maakt niet uit waar ik zit en bij wie in de auto:die gordel is gewoon om! Dan voel ik me gewoon een stuk veiliger.” Mike (26) uit Lemelerveld, die ook werd gecontroleerd door de politie, is het daar helemaal mee eens. “Bovendien is zo’n bekeuring toch zonde van het geld. Dat geld geef ik liever uit in de kroeg!”

Op staging2.zorgdathetklikt.nl is meer informatie te vinden over de campagne en de prijsvraag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.