koetsentocht door heeten voor bewoners zozijn

Zondagochtend om 9.00 uur stonden er al auto’s voor de deur van een groot aantal woningen en accommodaties in Raalte, waar verstandelijk gehandicapten onder begeleiding van medewerkers van Zozijn zelfstandig wonen. Deze auto’s werden bestuurd door Rotarians uit Raalte en omgeving. De auto’s kwamen zo’n zestig bewoners en hun begeleiders ophalen voor de jaarlijkse feestelijke koetsentocht.

De start was bij de manege in Heeten. In een aantal koetsen werden de bewoners door de landelijke omgeving van Heeten gereden. De paarden voor de koetsen werden gemend door de vrijwilligers van de menvereniging “Het aangespannen paard” uit Heeten.

Bij de terugkomst stonden de vrijwilligers van de Rotary weer klaar met een hapje en een drankje en kon iedereen nog nagenieten onder de klanken van een pianist. Met het middaguur werd iedereen weer teruggebracht.

Rotary Raalte organiseert vanuit haar Community Service ieder jaar een dergelijke koetsentocht. Rotary participeert ook bij de talentenjacht “Aanstormend Talent” van de orgelcommissie van de Plaskerk, in de Stichting Leergeld, die er naar streeft dat kinderen tussen 4 en 18 jaar niet door hun thuisproblematiek tussen wal en schip geraken en kunnen blijven deelnemen aan de samenleving. Verder zorgen de leden van de Rotaryclub ervoor dat kinderen in de knel in Salland jaarlijks in ieder geval een cadeautje krijgen met Sinterklaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.