kermis averlo in teken van 45 jarig bestaan

De Averlose Kermis, van 14 tot en met 16 september, staat dit jaar in het teken van het 45-jarig bestaan van het feest. De kermis vindt plaats op het terrein van de familie Nieuwenhuis aan de Avergoorsedijk 12 in Averlo.

Het programma start op donderdagmiddag met het traditionele bloemschikken in de tent. De kinderen uit de buurt komen uit school om hiermee de tent te versieren. Zij kunnen dan ook hun kleurplaat, maïskolf en hun zelfgemaakte masker inleveren. Verder kunnen de jongste kinderen grabbelen en wordt er gezorgd voor wat lekkers. Vrijdagavond is de officiële opening van de kermis, waar de revue van start gaat met ‘gelul uut de ruumte’. Met grappige stukjes, een lied of video tussendoor zal de revue ook dit jaar weer een gevarieerd programma op de planken zetten. Daarna zal de band ‘De Buren’ klaar staan om de avond feestelijk af te sluiten.

De zaterdag begint vroeg met de jaarlijkse grote rommel- en antiekmarkt. De markt vindt van 9.00 uur tot 14.00 uur plaats. Vanaf 13.30 uur zijn er weer kinderspelen in de tent voor de jonge kids, de groepen 1 tot en met 5. Op het buitenterrein is er het mega spellencircuit voor de jongeren van 12 tot en met 15 jaar en de kinderen uit de groepen 6 tot en met 8. Dit spellencircuit staat in het teken van ‘social media’. Om 15.00 uur staat er ‘Averlo on fire’ op het programma. De brandweer Deventer zal een demonstatie geven en uitleg geven over hoe de brandweer te werk gaat. Dit jaar nieuw op de zaterdagavond: lasergamen, speciaal voor de jongeren uit de buurt vanaf 12 tot en met 15 jaar. Zij zijn vanaf 18.45 uur welkom in de tent. ’s Avonds treedt de band ‘Tilt’ op met een special act om er een groot feest van te maken.

Op de laatste dag, zondag 16 september, zullen sommige mensen weer vroeg op de fiets zitten om een mooie route te volgen die is uitgezet voor de jaarlijkse fietstocht. Tevens zullen deze ochtend het mannenkoor ‘de Bêkezangers’ en een tafelgoochelaar klaarstaan om de ouderen en niet-fietsers in de tent te ontvangen. Na de fietstocht zal om 12.00 uur een brunch klaarstaan welke iedereen tegen een kleine vergoeding kan bijwonen. Verder zal er een ballonnenclown aanwezig zijn in de tent om de jongste kinderen te vermaken. De jongeren kunnen buiten kratstapelen.

Vanaf 14.30 uur zijn er de kamasutragames buiten op het terrein. Deze zeskamp zit vol verassende activiteiten die verschillende teams uit Averlo en omgeving moeten uitvoeren. Het beloofd een spectaculaire middag te worden.

Tijden de slotavond sluit de band ‘Blixem’ het kermisweekend af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.