kampioenen op herfst indoor luttenberg

Ponyclub Heuvelruiters houdt traditioneel in het laatste weekend van september het Herfst Indoor Luttenberg. Van 28 tot en met 30 september schitteren de kampioenen in manegecomplex ‘De Luttenberg’ aan de Looweg.

Met deelnemers uit alle windstreken van het land, wordt op vrijdagmiddag 15.30 uur ‘afgetrapt’ voor een haast non-stop programma dat zal duren tot zondagavond. Ook voor deze editie hebben enkele kersverse Nationaal Kampioenen en Reservekampioenen ingeschreven waaronder Rowen en Elise van de Mheen uit Hoevelaken, Amber Meijer uit Veendam, Job Rothstegge uit Geesteren en Paris Morssinkhof uit Hulshorst.

Onder de deelnemers vinden we ook de Tripiadewinnaar van vorig jaar, Ivo Busscher uit Geesteren. Verder zien we weer vele bekende gezichten maar ook hebben zich diverse combinaties ingeschreven, die voor de eerste keer zullen deelnemen aan HIL. De uitdaging voor de regionale deelnemers is om de strijd aan te gaan met de landelijke toppers.

Vrijdag is gereserveerd voor de klasse Beginners die een rijstijl parcours rijden gevolgd door een progressief parcours. Zaterdagmorgen om 8.00 uur vervolgen we met de klasse Licht die na het klassieke parcours een wedstrijd in twee fasen rijden.

Om ongeveer 15.00 uur ’s middags komen de klasse Midden voor hun eerste parcours in actie. Deze wordt gevolgd door een jachtparcours. ’s Avonds rond 8 uur komen de “zware jongens” in actie voor hun eerste klassieke parcours, gevolgd door een jachtparcours, waar het uiteraard weer aankomt op de snelheid.

Zondag is ingepland als finaledag waar vanaf half 10 eerst de finalisten van de klasse M in actie komen. Vervolgens worden de finales van resp. de klassen Z/ZZ, L en B verreden.

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten is de afsluitende ‘Tripiade’, waaraan alle eerste twee geplaatsten van elke finalerubriek (dus in totaal 18 combinaties) zullen deelnemen. Deze staat gepland om 4 uur. Dit wordt de spectaculaire afsluiting van HIL2012. Deze Tripiade bestaat uit drie onderdelen en het zal hier niet alleen aankomen op de snelheid van de pony maar ook het uithoudingsvermogen van de berijder zal danig op de proef worden gesteld. De deelnemers zijn geadviseerd om hiervoor alvast in trainingskamp te gaan.

Voor de meeste combinaties is dit weer de start van het nieuwe indoorseizoen. Met een kwantitatief maar zeker ook een kwalitatief deelnemersveld, wordt erop gerekend dat er goede springsport wordt geleverd.

De parcoursen komen ook dit jaar weer uit de hoed van Jos Brinkman uit Albergen. De toegang is alle dagen gratis en verwarmde zitplaatsen zijn aanwezig.

Herfst Indoor Luttenberg is ook te volgen op Twitter via @Hiluttenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.