Home / archiefcentraal / hidden series in kasteel het nijenhuis

hidden series in kasteel het nijenhuis

In het museum de Fundatie (Kasteel het Nijenhuis) gaat vanaf 9 september een nieuwe tentoonstelling van Danielle Kwaaitaal van start. De tentoonstelling draagt de naam ‘Hidden Series’ en is te bezoeken tot en met 6 januari.

Midden jaren 90 werd Danielle Kwaaitaal bekend met haar digitaal bewerkte foto’s, waarmee zij de grenzen van de fotografie opzocht. Ze richtte zich met haar werk niet alleen op het traditionele publiek, maar ook op jongeren uit de house- en dancecultuur. Met haar recente reeks meisjesportretten ‘Hidden Series’ gaat ze terug naar de bron door het schilderkunstige handschrift in haar foto’s toe te laten. Ook toont Kwaaitaal er een speciaal voor Museum de Fundatie gemaakte video installatie.

Thematisch gaat ‘Hidden Series’, zoals bijna al het werk van Danielle Kwaaitaal, over identiteit, intimiteit en schoonheid. ‘Hidden Series’, die met de tentoonstelling in Kasteel het Nijenhuis zijn première beleeft, is een verrassende en tegelijk logische stap in de artistieke ontwikkeling van Danielle Kwaaitaal. “Door te werken met steeds geavanceerdere computers is mijn behoefte aan de ‘human touch’ ook groter geworden”, zegt Kwaaitaal. “In de nieuwe serie foto’s leg ik een directe verbinding tussen techniek en lijfelijkheid. Ik probeer deze twee uitersten op scherp te stellen en ze tegelijkertijd te laten samenvloeien.”

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.