hellendoorn rally klaar voor 31ste editie

De 31ste editie van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally wordt in het weekend van 21 en 22 september verreden. Bijna de hele rallytop van Nederland maakt zijn opwachting in Hellendoorn. Peter van Merksteijn Junior, met een Citroën C4 WRC en winnaar in 2011, krijgt tegenstand van onder meer Nederlands-kampioenschapsaanvoerder Jeroen Swaanen met een Ford Focus WRC, de twee oud-Nederlands kampioenen Bernard ten Brinke en Erik van Loon met een Ford Fiesta WRC, Bert en Bob de Jong (beide met een Mitsubishi Lancer WRC) en Eric Bolhaar met een Skoda Fabia WRC. Genoeg kanshebbers voor de zege in de 31ste Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally dus.

Wie het routeboek en tijdschema bekijkt, ziet slechts kleine wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De meest opvallende verandering: de Luttenbergring staat niet op vrijdagavond maar op zaterdagochtend op het programma. Leuk voor het publiek, want de deelnemers rijden er meerdere rondjes over het motorcircuit en overdag zie je meer dan alleen priemende koplampen en gloeiende remschijven. En wat de overige klassementsproeven betreft; ten opzichte van 2011 valt er één proeflocatie weg, een andere maakt zijn comeback. Verder het vertrouwde recept: twee maal drie proeven op vrijdag, en op zaterdag vijf verschillende proeven die ook allemaal twee maal verreden worden. Een kwart van de ongeveer 170 wedstrijdkilometers voert over zand of gravel.

De ceremoniële start (vrijdag 19.00 uur) en finish (zaterdag 20.00 uur) zijn net als vorig jaar in Hellendoorn zelf, op de Dorpsstraat voor Restaurant De Kroon. Het grote terrein van Ten Brinke Transport aan de Morsweg in Rijssen biedt weer onderdak aan het centrale serviceterrein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.