gratis voorlichtingsavonden over slapen

Samudaya verzorgt de komende weken diverse gratis voorlichtingsavonden over slaaptherapie. Op 17 september om 20.00 uur in Sporthal Heeten, 3 oktober om 19.30 uur in de Openbare Bibliotheek in Deventer en op 11 om oktober 20.00 uur in het Kulturhus te Olst. Meld je aan via 06-19664277 of info@samudaya.nl.

In Amerika wordt jaarlijks de National Sleep Awareness Week georganiseerd. Een hele week lang staat alles in het teken van de slaap en leren de Amerikanen niet hoe ze overdag goed kunnen leven, maar hoe ze hun nacht het beste kunnen benutten.

In Nederland zijn we nog niet zover. Wél verandert onze blik en realiseren we ons steeds meer dat dag en nacht niet van elkaar te scheiden zijn als het gaat om onze gezondheid en welzijn. Spanningen, beweging (teveel en te weinig) en een onnatuurlijk voedingspatroon overdag krijgen ’s nachts vorm door onrustig slapen, licht slapen, niet kunnen inslapen, of heel vroeg ontwaken. En slaapproblemen ’s nachts kunnen je op hun beurt onuitstaanbaar teisteren en je dag aantasten met concentratiestoornissen, somberheid en stress.

Wil je méér uit je nacht halen door aandacht te besteden aan de oorzaak van je slaapprobleem? Dan is er nu slaaptherapie. Steeds meer huisartsen zijn op de hoogte van deze mogelijkheid en schrijven de pilvrije behandeling voor aan patiënten. In zes weken tijd krijg je informatie over de functie van slaap, de verschillende slaapfasen, de biologische klok en slaapstoornissen. Je leert zelf hoe je je eigen slaapritme kunt verbeteren en brengt verandering aan.

De oefeningen zijn niet standaard, maar persoonlijk afgestemd op jouw klachten en doelen. Het is ongelofelijk, en tóch geven mensen die zich na tien jaar hadden neergelegd bij hun slaapprobleem, aan dat ze ‘s nachts weer ontspannen, en met meer energie en opgewektheid de dag beleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.