glas van ravers geeft glans aan kunstroute

Langs de jaarlijkse kunstroute in de gemeente Olst Wijhe op zaterdag 1 en zondag 2 september is een bezoek aan het atelier van glaskunstenaar Harry Ravers een vast aanlegpunt. Zijn artistieke glasobjecten, sieraden en grafisch werk zijn het resultaat van een voortdurende zoektocht naar nieuwe creatieve uitingen met behulp van een uniek en in eigen beheer ontwikkeld procedé van glasfusie. Toepassing van bladgoud en kleurbepalend glaspoeder geven een verrassende expressie aan zijn kunstzinnige sculpturen.

De 61-jarige Ravers is docent bijzondere verftechnieken aan een vierjarige MBO en kent als zodanig de basisprincipes van beeldende kunst. Hij begon zijn creatieve activiteiten in 1983 met materiaaldrukken. Sinds 2000 boog hij zijn focus om in de richting van glas, een materiaal waarvan de creatieve toepassingen hem al lang boeide en inspireerde.

Zijn recent ontwikkelde thema’s rond exotische maskers en vrouwelijk naakt lopen als een rode draad door Ravers’ actuele portfolio dat is ontsproten aan expressieve en soms impulsieve gedachten. Het werk van Harry Ravers was eerder te zien tijdens Glasrijk Tubbergen en de afgelopen twee jaar ook op Kasteel De Cannenburgh in Vaassen (Gld), met een permanente aanwezigheid bij de Aventurijn in Epe.

Op staging2.INANKIRA.nl vind je meer informatie over Harry Ravers’ oeuvre. Een bezoek aan zijn atelier aan Pimpernel 2 in Wijhe tijdens de kunstroute Olst Wijhe zal echter een blijvende indruk nalaten van zijn meesterwerken in glas en grafiek. Met altijd een surprise in de vorm van weer een nieuw ontwikkeld thema voor zijn oeuvre.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.