gewoon carolien een andere wereld

Drie weekjes China. Waarom China? Ik wilde met mijn dierbaren graag naar een land en een cultuur die we nog nooit eerder hadden meegemaakt. Nu weet je wat je hebt en wat je kunt verwachten, zodra je dit echter achterlaat lijkt alles onzeker te worden. En die onzekerheid vonden wij een uitdaging. Wat kwamen we onder andere tegen?

Er waren veel kleine supermarktjes in China. Daar waren echter geen Westerse producten te vinden. Dus wat zullen we nemen voor lunch??? Wat zouden de Chinese karakters (letters) betekenen? Misschien naar de plaatjes op de verpakkingen kijken??? Brood konden we vaak niet vinden. Het vlees in de supermarkt hing voor de ramen en in heel grote brokken.

Wat voor een beest zal het zijn? “Chinezen eten hond’ hadden we al vaker gehoord. Die gedachte deed ons huiveren. Het blijkt in sommige delen van China nog wel te kloppen. Er bleek veel vlees van de Jak (een rund, lijkend op de waterbuffel die we vaker tegenkwamen) te worden gegeten. Duidelijker wat we konden eten, vonden we op de kleine marktjes. Heel veel stalletjes met kleine barbecues en daar uitgestald in de stralende zon (35-40 graden met hoge luchtvochtigheid) stokjes met nog levende schorpioenen, krekels, zeesterren en zeepaardjes. Kleine dode haaitjes, slangetjes en andere Chinese lekkernijen. Op de vismarkt zien we in grote afwasteilen nog levende grote schubkarpers, veel kleine meervallen, verschillende waterslangen en waterschildpadden. Kies maar uit wat je wilt en het wordt ter plekke voor je schoongemaakt. Dan kun je het thuis klaarmaken zoals jij het lekker vindt. Ook kooien met enorm grote, nog levende bamboeratten, chinese boskatten en een diersoort dat lijkt op een soort van fret konden we bij een restaurant uitkiezen. “Kies maar, Gijs, welk beestje je vanavond wilt eten…”

We hebben veel uitgeprobeerd, maar waren ook erg blij dat we zo nu en dan een grote M zagen staan….. franse frietjes met kip nuggets …. mmm

Ben jij de afgelopen tijd ook uit je comfortzone gestapt? Waarmee heb je dat gedaan? En hoe beviel dat? Vertel gerust je verhaal via info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.