gemeente wil mbi terrein herontwikkelen

De gemeente Raalte wil het MBI-terrein gaan herontwikkelen. Raalte heeft een overeenkomst gesloten met Herontwikkelingsmaatschappij Overijssel om samen een haalbaar concept voor de herontwikkeling van het terrein te maken.

Het MBI-terrein is iets meer dan 4,5 hectare groot en is al jaren in verval. Op het terrein zat eerder een betonfabriek. Wat er precies met de grond moet gebeuren, weet nog geen van beide partijen. Wel lijkt het nu al zeker dat er weer een bedrijventerrein van wordt gemaakt. In een stuk van de gemeente staan namelijk beschreven: “Onder herstructurering worden uiteenlopende verbeteringen van de openbare ruimte en private kavels verstaan met als doel het bedrijventerrein te laten voldoen aan de eisen die gebruikers stellen aan een hedendaags bedrijventerrein.”

In 2009 heeft de provincie Overijssel de Herontwikkelingsmaatschappij Overijssel (HMO) opgericht met als doel om herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen te stimuleren en daarvoor eventuele knelpunten weg te nemen.

Sinds 2010 oriënteert de HMO zich al op de mogelijkheden om tot herontwikkeling van de locatie te komen en is daarvoor een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met eigenaar Hamarpa Investeringen. Deze overeenkomst houdt in dat de HMO bereid is te investeren in de sloop van de opstallen, opschoning van het terrein en planontwikkeling.

Dinsdagmiddag (tijdens het wekelijkse persgesprek) komt de gemeente met meer informatie over de plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.