ga eagles op valreep onderuit tegen willem ii

Go Ahead Eagles verloor vrijdagmiddag een oefenduel met Willem II. De Tilburgers wonnen op de valreep door een doelpunt van Virgil Misidjan: 0-1.

Voor trainer Erik ten Hag was het een nuttige oefening, waarin hij maar liefst 19 spelers in actie liet komen. “Het was een leerzame middag waarin we een totaalbeeld van de selectie wilden krijgen en daarom veel mensen aan het werk wilden zien.” Over met name de eerste helft was Ten Hag tevreden. “Na een moeizame opening deden we het prima, de opbouw was goed. Alleen het vervolg, het creëren van kansen, lukte onvoldoende. Dat we met een goede opbouw en qua voetbal mee konden met Willem II was voor mij geen verrassing. In de tweede helft verdween door de vele wissels de structuur uit het spel.”

In de eerste helft kreeg Marc Höcher namens Willem II al vroeg een vrije kans om de eredivisieclub op voorsprong te zetten. Nick Marsman redde echter bekwaam. Aan de andere zijde schampte Suk de bal met het hoofd na een goede voorzet van Houtkoop. In tweede instantie kreeg Overgoor de kans in de rebound, maar hij wachtte te lang, waardoor de defensie van Willem II kon repareren.

Na de pauze was de grootste kans voor Marnix Kolder. Doelman Meul redde echter knap en ook de rebound van Overgoor pakte de doelman goed.

Aan de andere kant leek Willem II rendement te halen uit een voorzet van Virgil Misidjan, neef van Eagles-speler Cendrino Misidjan. De voorzet bereikte de tweede paal, waar Lumu binnentikte. Het doelpunt werd terecht afgekeurd (buitenspel).

Vlak voor tijd werd het 0-1 door een doelpunt van Misidjan, die slim was vrijgelopen en op maat werd bediend. Oog in oog met doelman Marsman bleef de jonge aanvaller koel: 0-1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.