fietsende scholieren bedreigd met taakstraf

De politie gaat scholieren die met zijn drieën naast elkaar fietsen niet bekeuren, maar direct doorsturen naar bureau Halt. Daar krijgen de scholieren dan een uur voorlichting en moet er vervolgens drie uur gewerkt worden. In een brief aan ouders en verzorgers van scholieren legt de politie het idee uit.

Alleen een bekeuring werkt niet, stelt de politie. De boete wordt namelijk vaak door de ouders van de scholier betaald. “Hierdoor blijft inzicht in het eigen gedrag of het gevaar voor henzelf of voor medeweggebruikers achterwege,” aldus de politie.

Via een maas in de wet stelt de politie dat de scholieren niet bekeurd hoeven te worden, maar prima een Halt-verwijzing kunnen verkrijgen. De Algemene Politie Verordening van de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe schrijft namelijk voor dat het verboden is om je op een openbare plaats zodanig op te houden, dat aan weggebruikers of bewoners van nabij de weg gelegen woningen onnodig overlast of hinder veroorzaakt wordt.

Wie door de politie gepakt wordt, is direct aan de beurt. Er wordt namelijk niet aan waarschuwen gedaan. Als je gepakt bent, neemt een medewerker van bureau Halt contact op. Ouders moeten namelijk eerst toestemming geven om hun kind deel te laten nemen aan het Halt-project. Geef je als ouder geen toestemming, dan moet de scholier zich verantwoorden voor de rechter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.