eagles wint met passie en strijd van vvv

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond maar weer eens bewezen een echte cupfighter te zijn. In een knotsgek duel, waarin de Deventenaren zelfs op een 0-2 achterstand kwamen, wist de ploeg van trainer Erik ten Hag uiteindelijk ten koste van tegenstander VVV via penalty’s de volgende ronde van de KNVB beker te bereiken. Het werd 2-2 in de reguliere speeltijd en 4-4 na verlenging, maar Eagles trok onder meer dankzij keeper Marsman aan het langste eind in de strafschoppenreeks.

Go Ahead Eagles probeerde vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief te nemen, maar kwam al na 5 minuten op achterstand na een geweldige blunder achterin. Van der Linden en Marsman communiceerden niet goed met elkaar, waardoor de bal tussen hen in viel. VVV-spits Linssen, die wel oplette, kon profiteren.

De wedstrijd, die van beide kanten slordig was, kwam niet echt los. Beide teams durfden niet volledig op de aanval te spelen en VVV liep constant achteruit. Hierdoor kon Go Ahead Eagles bijna geen kansen creëren.

In de 38e minuut wordt het nog erger voor de club uit Deventer. Door weer een fout van laatste man Van der Linden en keeper Marsman kon wederom Linssen de bal tegen de touwen werken. Ruststand 0-2.

In de tweede helft lag het tempo een stuk hoger. Eagles begon goed met een bal op de paal van de net ingevallen Antonia. Het publiek ging achter de ploeg staan en riep de mannen naar voren toe. In de 77e minuut komt Go Ahead Eagles eindelijk met de aansluitingstreffer door nota bene Van der Linden met een prachtige vrije trap. Eagles gaat direct op zoek naar de gelijkmaker en die komt er ook. Na een prachtig schot van Joey Suk, die de kruising opzoekt, komt Go Ahead Eagles op 2-2. De wedstrijd nadert haar einde en de verlening wordt een feit. Stand na 90 minuten, 2-2.

De verlening is vijf minuten bezig wanneer Nwofor de 2-3 binnen schiet. Door slecht verdedigen kan hij de bal makkelijk inschuiven. Go Ahead Eagels lijkt stuk te zitten, maar komt toch nog met een slotoffensief. Vijf minuten later komt Go Ahead weer op gelijke hoogte. Dankzij een goal van Marnix Kolder, na goed voorbereidend werk van Houtkoop. Ruststand 3-3

Het tweede bedrijf van de verlening begint direct goed dankzij een snoeihard schot van Van Haaren. Helaas belandt de bal op de onderkant van de lat. Toch kom Eagles in deze knotsgekke wedstrijd nog op voorsprong. Door de tweede goal van Suk lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar dan toch, door alweer een blunder van Marsman, komt VVV op gelijke hoogte. De penalty’s zijn onvermijdelijk, eindstand 4-4.

De penalty’s beginnen direct goed voor de Deventernaren. Van Haaren schiet de bal snoeihard over. Nadat Eagles zelf blijft scoren en VVV dat ook doet, komt de beslissende penalty bij een stand van 4-3. Seip neemt de bal, maar Marsman redt knap en maakt zijn fouten goed.

Go Ahead Eagles bekert verder na een knotsgekke wedstrijd dat alles had.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.