diekdaegen wijhe vol hoogtepunten

Vrijdag werden de ouderen in het verzorgingstehuis Weytendaal tijdens de RABO seniorenmiddag verrast met een optreden van ‘Twents Plat’. De kinderen hebben genoten van de Kidz Hits Show en hebben daarna ballonnen losgelaten voor de ballonnenwedstrijd. Toen het donker was er een lampionoptocht door Wijhe compleet met showkorps Amacitia uit de Boerhaar.

De Celtic Night op de vrijdagavond was een schot in de roos. De vele liefhebbers van Ierse, – en Schotse muziek werden op hun weken bediend door goede optredens van LQR en de bekende band SCRUM die een spectaculaire show neerzette.

De rommelmarkt op zaterdag is traditioneel goed bezocht. De kopers waren al vroeg op om de eerste koopjes te doen. Door het mooie weer was het al gauw gezellig druk in Wijhe. In het park Wijhezicht is voor de 8e keer het Keltisch Festival gehouden. De organisatie is er weer in geslaagd om dit op een sfeervolle en unieke manier te organiseren. Er was veel te beleven; muziek, kinderboerderij, High Tea, demonstraties van schapen-drijven met Border Collies en de Celtic Strongest Men die overigens gewonnen is door Wijhenaar Roy Acherhuis. Hij mag zich nu met recht de sterkste man van Wijhe noemen. Zaterdagavond stond de feesttent op zijn kop met de feestband X-Static.

De oecumenische kerkdienst op zondagochtend, die gehouden is in de feesttent, is erg druk bezocht. Na de dienst is door de vrijwilligers van de Diekdaegen de tent omgebouwd tot een groot restaurant voor de Diekdaegenbrunch. Zo’n 170 bezoekers hebben genoten van een uitstekende en uitgebreide brunch verzorgd door Jaap Doorgeest van Salland Catering.

Onder de grote luifel voor de feesttent is de modeshow gehouden die verzorgd werd door enkele Wijhese winkeliers. Deze is erg druk bezocht. Gelijktijdig zijn er in het dorp een drietal tourtochten gestart. Zo’n tweehonderd klassieke bromfietsen, erg veel solexen (ook klassiek en tractoren werden weggestuurd voor een mooie tocht in de omgeving.

Na terugkomst werden de voertuigen als onderdeel van het Straatfestival Wijhe tentoon gesteld. Het Straatfestival is voor de tweede keer gehouden en is ondanks een gekrompen budget een succes gebleken. Met optredens van tien straatacts (straattheater) en de vele gezellige terrassen en demonstaties, verzamelaars en muziek was het voor de bezoekers niet moeilijk om de middag door te komen. Liefhebbers van kunst konden zaterdag en zondag traditioneel meedoen aan de Kunstroute die georganiseerd door de kunstenaars in OLST Wijhe (’t SAL).

De Diekdaegen zijn geëindigd met ‘Muziek bie de Tente’ met optredens van Woodworks en Fragment. Foto’s zijn te bekijken op staging2.diekdaegen.nl en staging2.keltischfestivalwijhe.nl Al met al een heerlijk feest en de motivatie is bestuur van de SKEW (Stichting Kulturele Evenementen Wijhe) hoog om het volgend jaar weer te organiseren. Het is dan een jubileum want dan bestaan de Diekdaegen 20 jaar.

De bedoeling is dan om het programma uit te breiden. Hiervoor is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die daarbij willen helpen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de Organisatie via info@diekdaegen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.