denne van knoldert hoebahoeba

Alexander: Wrum kriegt wule gin verslag van het extra oaverleg det ie haa’n met Diederik en Marc?

Henk: Umdet det extra gesprek allenig mar was, um te controlearen of ik ze goed begrepen hadde. Inholdelijk stiet alles dus in het verslag det ik met Diederik en Marc afzonderlijk had.

Alexander: Mar d’r bent dus wel aantekeningen emaakt en doar is ok een verslag van?

Henk: Alle partijen bent bie mie langs e west en ik heb van alle gesprekken een verslag emaakt. Alle extra informatie stiet in de verslagen.

Alexander: Dan wil ik toch graag alsnog een verslag.

Henk: Ik denk det Alexander mie niet zo goed begrepen hef. D’r is gin verslag.

Jolande: Mar as d’r aantekeningen bent, dan kun ie d’r toch asnog een verslag van maken?

Henk: D’r bent inderdaad aantekeningen emaakt vanwege de ambtelijke ondersteuning die ik kreeg, woarvöar mien dank. Mar ik heb al ezegd det die aantekeningen verwerkt bent in de verslagen en verder allenig mar ter controle bent.

Jolande: Kun ie dan toch niet van die extra gesprekken met Diederik en Marc een verslag maken?

Henk: Twee bezwoaren. Ten eerste doe ik det werk niet mear. Ten tweede leavert het verslag gin extra informatie op.

Noe zult ule denken, wat löp Denne noe wear te raaskallen! Nou, ik keek donderdag noar de earste vergadering van de neeje Twidde Kamer en die Twidde Kamer was in gesprek met oud-verkenner Henk Kamp die … Och, het zal ule ok een rotzörge weane woar die luu oaver an het proaten waren.

Wat mie van die vergadering opviel is det ze doar in Den Haag nog steeds gin benul hebt wat d’r buten de muren van het eigen gebouw geboart. Zie probearen mekare de vearen of te vangen, dachen slimmer te weane dan de ander, terwijl wule, het volk, gewoon een samenwerkende regering wult met soms een besluut links en soms rechts döar de bochte. Schandelijk, hoe die meneertjes en mevrouwtjes doar ons als volk leupen te vertegenwoardigen.

Ik typen dit verhaaltie terwijl de vergadering donderdag nog verder ging. En ineens höaren ik vanof de tillevisie: “Hoebahoebahoebahophophop, Rutte en Samsom zijn een paar apart.” Was de tillevisie uut zich zelf noar een kinderzender oaver elopen? Mar nee, ik zag nog net det het Buma van het CDA was die disse wieze woarden sprak.

Ik ben d’r bange voar det het CDA nog wel een paar klappen mear oplöp.

Denne van Knöldert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.