Home / archiefcentraal / dalfsen haalt zonneboom naar lemelerveld

dalfsen haalt zonneboom naar lemelerveld

De gemeente Dalfsen gaat de zonneboom, die dit jaar op de Floriade te zien is, kopen voor de nog te bouwen duurzame wijk Nieuwe Landen II in Lemelerveld. Een zonneboom is een kunstboom met zonnepanelen als grote, groene bladeren. Wietze van der Ploeg, projectleider van de wijk, vertelt: “Deze wil de gemeente gebruiken om te voorzien in de straatverlichting van de wijk. Tegelijkertijd is het een kunstwerk voor de openbare ruimte.”

De boom zal geplaatst worden als de wijk nog niet af is. “Dat lijkt misschien raar, een weiland met een zonneboom, maar wij willen vanaf de start een bepaald image neerzetten. En de boom is natuurlijk een spraakmakend object.”

Lees ook

Dalfsenaar Elwin Klappe lanceert bordspel

DALFSEN – Elwin Klappe uit Dalfsen heeft een bordspel bedacht en ontworpen. Sinds dinsdag 2 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.