Home / archiefcentraal / borden waarschuwen voor modder

borden waarschuwen voor modder

De campagne ‘Modder op de weg’ is een samenwerking tussen CUMELA Nederland, LTO Noord en het ROVO. Het doel van deze campagne is om de verkeersonveilige situaties die ontstaan door modder op de weg, te voorkomen. Om de verkeersveiligheid te bevorderen stelt het ROVO 1000 ‘modder op de weg’-waarschuwingsborden beschikbaar aan landbouwers en loonbedrijven.

Met deze borden worden passanten gewaarschuwd en kunnen zij op tijd hun rijgedrag aanpassen. Ook worden landbouwers en loonwerkers gewezen op hun verantwoordelijkheid ten aanzien van andere weggebruikers. De politieregio’s IJsselland en Twente zullen tijdens de campagne controleren in landelijk gebied.

Als weggebruiker is het belangrijk dat je alert ben zodra je door landelijk gebied rijdt. Let op de gele ‘modderborden’ en pas je snelheid en rijgedrag aan. Ben je landbouwer of heb je een loonbedrijf en wil je ook graag een ‘modderbord’? Je kan deze aanvragen bij rovo@overijssel.nl (maximaal twee per aanvrager, zolang de voorraad strekt).

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.