bomvol programma voor streetlive raalte

Zaterdag staat Raalte in het teken van lokaal, nationaal en internationaal straatttheater. Honderden artiesten, grappenmakers, muzikanten, dansers, zangers, acrobaten en ander merkwaardig theatervolk zullen tijdens Streetlive het dorpscentrum weer op z’n kop zetten. En zoals altijd is alles weer helemaal gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage zeker gewaardeerd.

Gerard Weenink, voorzitter van de organiserende stichting Streetlive, ondersteund en gesteund door onder meer het Hoftheater en Kunsten op Straat-Overijssel, is nu al enthousiast. Meer dan 40 voorstellingen verspreid over 17 locaties tussen Laurel’s en Bakkerij van der Most staan tussen 12.30 uur en 17.30 uur op het volle programma. Daarnaast zijn er nog doorlopende voorstellingen zoals ‘Knol d’Amour’ dat wordt omschreven als een ‘interactieve installatie waarin jong en oud met een glimlach op het gezicht de Knol verlaat’. En Anneke Jakobs komt naar Raalte met haar ‘mobiele ijsmakerij’ en ‘Powered by Sunflowers’.

Een ander hoogtepunt wordt de voorstelling ‘Roots of Pop’ bij De Gouverneur, het eerste project van 057XL uit Deventer.‟Die brengen een twee uur lang durende show op de planken over de geschiedenis van de muziek. Wij vonden een voorstelling van 2 uur te lang en die wordt op ons verzoek nu in drie stukken van elk 3 kwartier opgeknipt,‟ zo vertelt Weenink. Die zelf ook een favoriet optreden heeft; “Ik hou van acrobatiek en trapezewerk. Zeker in combinatie met humor. Daarom is mijn persoonlijke tip de Belg Karel Casier met de voorstelling ‘Red the Cat’ tussen Hotel de Zwaan en Bakkerij Jorink.”

Heel bijzonder wordt de grote vrachtwagentrailer nabij café Laurel’s waarin maximaal 55 mensen kunnen genieten van een stuk van Toneelgroep Oostpool met ‘Noem hem Pinocchio’. “Ze brengen die voorstelling om 14.00 uur en om 16.00 uur. Iedereen is welkom maar meer dan 55 mensen kunnen er niet in die trailer. Wil je zeker zijn dat je erbij bent, mail dan even naar Streetlive via onze site. De voorstelling is trouwens niet geschikt voor kinderen van 10 jaar of jonger.”

Andere verwachte artiesten zijn onder meer de Italiaan Marco Carolei met ‘Capocomico’, het Nederlandse Theater Gajes met ‘Een klap voor je kop’ en de in een bootje dobberende ‘M&M De Buitenstaander – laat de hoop maar varen…’

Wie denkt dat Streetlive zich vooral op (inter)nationaal straatttheater richt, heeft het mis. “Ons uitgangspunt was en is dat we helemaal cultuur in de breedste zin des woords naar het centrum van Raalte willen halen. Daarom doen al jaren onder meer de Firecats van de Stoppelkaters mee, maar ook dansvereniging Ralda, de schaakvereniging Raalte en diverse groepen van Kwiek. Dit jaar kwam die vereniging bij ons met het verzoek of ze iets mochten doen met een nieuwe activiteit; acrogym. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar het is een soort acrobatische gymnastiek. Daar wilden ze graag wat extra belangstelling voor, dus kwamen ze op het programma. Erg leuk wordt ook de act van 2 Raalter dames. Ze zijn niet meer zo heel piep, noemen zich ‘de Buurvrouw’ en brengen ‘smartlapperie en country‟. Het wordt langzamerhand steeds moeilijker om overal ruimte voor te vinden, maar het is ons weer gelukt.”

Het volledige programma inclusief artiesteninfo, tijdsschema en de optreedlocaties is terug te lezen op de site van Streetlive (staging2.streetlive-raalte.nl) en kan ook uitgeprint worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.