boete voor spookfietsen in den nul

De politie gaat boetes uitdelen voor het aan de verkeerde kant van de Rijksstraatweg in Den Nul fietsen. Het afgelopen jaar zijn er minimaal twee ongevallen gebeurd in Den Nul, doordat fietsers aan de verkeerde kant weg fietsten. Plaatselijk Belang Den Nul heeft de gemeente Olst-Wijhe naar aanleiding daarvan gevraagd om samen met de politie te kijken hoe dit kan worden voorkomen.

Op 15 mei 2012 hebben medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe samen met Plaatselijk Belang Den Nul en de politie de situatie ter plekke bekeken en kunnen zien, dat fietsers die vanuit Wijhe komen, vaak niet de Rijksstraatweg oversteken, maar tegen het verkeer in, door Den Nul richting Olst rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.

Tijdens de buurtschouw is het volgende afgesproken:

– De gemeente Olst-Wijhe plaatst aan het begin van het fietspad door Den Nul (nabij de Essenweg) een bord ‘Verboden voor fietsers’ plus een onderbord ‘Fietsers oversteken’. Dit bord is half augustus geplaatst.

– Nadat de borden zijn geplaatst zorgt de gemeente Olst-Wijhe voor een artikel op haar gemeentepagina in Huis aan Huis, verstuurt zij een persbericht naar de lokale pers en licht de Capellenborg en de Basisschool De Holsthoek in Den Nul in.

– Zo’n twee/drie weken nadat iedereen is geïnformeerd, gaat de politie hier toezicht op houden en eventueel bekeuringen uitdelen.

De verkeerssituatie is dus niet veranderd, maar zowel de gemeente Olst, Wijhe, de politie als PB Den Nul hopen, dat door deze aanpak de veiligheid voor de fietsers en andere verkeersdeelnemers wordt verbeterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.