boerhof plaatst wandkleed in stedelijk museum

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is zaterdag feestelijk heropend en daar zat een Sallands tintje aan. Een speciaal ontworpen wandkleed van 200 vierkante meter verbindt de oud- en nieuwbouw van ‘het Stedelijk’. De productie van het wandkleed is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Inside Outside en tapijtfabrikant Desso, die het project gesponsord heeft. Dit bijzondere wandkleed is bevestigd door Boerhof Projectinrichters uit Heeten.

De grootte van het kleed in combinatie met de bijzondere kunstcollectie van “het Stedelijk” zorgt voor de volgende uitdaging : Hoe ga je zo’n kleed bevestigen en hoe zorg je er voor dat de brandveiligheid gewaarborgd is? Directeur Kristel Leerkes-Boerhof van Boerhof Projectinrichters: “Dit is geen alledaagse klus, maar gelukkig kunnen wij vertrouwen op de vakkennis van onze eigen mensen én op die van onze leveranciers. UZIN (fabrikant van onder andere lijmen) in dit geval. Ook met Desso hebben wij dit project intensief voorbereid. Toen Desso ons benaderd heeft hebben wij direct “ja” gezegd op deze klus. Maar, er zijn flink wat gesprekken aan vooraf gegaan voordat we in Amsterdam aan het werk zijn gegaan.”

Het monumentale zwart-witte kleed is 31 meter breed en is op het hoogste punt 14 meter hoog. De stoffeerders van Boerhof Projectinrichters: “Het is wel even wat anders als een plint of een wand bekleden met vloerbedekking. Maar, we vonden het een leuke uitdaging om een bijzonder visitekaartje achter te laten in Amsterdam.”

Het wandtapijt is rechtstreeks op Chipwood platen bevestigd. Om het tapijt hanteerbaar te maken is het in banen van 4 meter aangeleverd. Vervolgens is het tapijt, waarop onder andere de oude plattegronden van het Stedelijk Museum te zien zijn, op de wand geplakt. In verband met het enorme gewicht van het tapijt, is het op strategische punten verankerd met kleine nageltjes. De stoffeerders: “En toen begon het aandrukken van het tapijt. Met 5 man op één steiger, dat is best even spannend. En het is moeilijk om goed kracht te zetten. Gelukkig hebben we geen hoogtevrees.”

Al met al een mooi staaltje vakmanschap van een bedrijf uit Heeten voor één van de bekendste musea in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.