blue dew vanuit luttenberg op reis naar ierland

Toepasselijk. Terwijl de herfst zich voorzichtig aandient, klinken in het Luttenbergse theaterbos klanken vol Ierse melancholie. Blue Dew verzorgt op 9 september het slotstuk van het zomerseizoen in Het Lommerrijk.

Blue Dew is een gelouterd theatergezelschap met een prachtige staat van dienst. Voor hun bevlogen optredens haalt het gezelschap haar inspiratie uit het mystieke Ierland, waar de bewoners hun armoede en honger vergaten door drank en muziek.

Het publiek krijgt niet alleen prachtige folkmuziek voorgeschoteld. De band pakt ook uit met verhalen die het publiek meevoeren naar het Ierland in de negentiende eeuw. Bandlid John Beumer schetst met scherp oog voor details scènes die horen bij de songs. Het publiek krijgt zo beelden bij de emoties die doorklinken in de liederen. Een optreden van Blue Dew wordt dan ook vaak vergeleken met een retourvlucht naar Ierland.

In Luttenberg speelt Blue Dew haar voorstelling Roasted Barley. In die voorstelling is er aandacht voor gitzwarte thema’s als armoede en uitbuiting. Maar ook de vrolijke kanten van het bestaan, de familievriendschappen en de feesten, krijgen volop de ruimte. Dat blijkt wel uit de naam van de voorstelling. Roasted Barley is de gebrande gerst, waarmee de Ieren hun feestbier Guinness de donkere kleur en bittere smaak geven.

Het concert begint zondagmiddag 9 september om 14.30 uur in het Pastoorsbos, achter de kerk in het hart van Luttenberg. De toegangsprijs bedraagt vijf euro. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

Zie ook staging2.amfitheaterhetlommerrijk.nl en staging2.bluedew.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.